Studenti Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu danas prezentirali atraktivna idejna rješenja Zlatnog grada

2369 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 9. prosinac 2017. – Studenti Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu danas su gradskoj vijećnici prezentirali svoje radove, odnosno idejna rješenja za izgradnju Zlatnog Grada (starački dom) koji uključuje vojarnu i prostor od dvadesetak tisuća kvadrata. Mora se kazati da su svi nazočni, među kojima su bili dekan Krunoslav Šmit i njihova profesorica, višestruko nagrađivana arhitektica Helena Paver Njirić, te gradonačelnik Vinko Grgić i Željka Perković, pročelnica Konzervatorskog odjela u Slavonskom Brodu, gotovo tri sata pozorno pratili prezentaciju i predložena zanimljiva i atraktivna rješenja.

Sedam radova prezentiralo je 15 studenata, koji su na projektu radili oko tri mjeseca, nakon što su u Novoj Gradiški bili s arhitekticom Helenom Paver Njirić i upoznali se s idejom i prostorom.

-Prezentirali su kvalitetne radove i sedam kvalitetnih ideja iz kojih će se nešto izroditi. Moramo donijeti odluku, odabrati najbolja rješenja i nagraditi studente. Studenti zagrebačkog Arhitektonskog fakulteta ponovo će u Novu Gradišku doći u siječnju, kada će doći i studenti Arhitektonskog fakulteta u Splitu, koji rade idejna rješenja za sportsku dvoranu Gimnazije Nova Gradiška. Sa dekanom Arhitektonskog fakulteta Krunoslavom Šmitom, dogovorena radionicu slijedeće godine. Arhitektonski fakulteti nam pomaže da dobijemo što kvalitetnije ideje i da što kvalitetnije uredimo naš grad – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Related Post

Jedrilica sletjela na stablo

Autor - 16/10/2018 0
SLAVONSKI BROD, 16. listopada 2018. – Jučer, 15. listopada, oko 16,25 sati, u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj,  zaprimljena je dojava, da…