SVE LJEPŠE: Novo lice središta grada

1967 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 22. srpnja 2018. – Ovoga ljeta središte Nove Gradiške dobiti će novo još ljepše lice. Nakon jednosmjerne prometnice i malog trga ispred zgrade Gimnazije i župne crkve, te kružnog toka trenutno se izvodi više pojedinačnih radova. Počeli su radovi na uređenju fasade zgrade na Cvjetnom trgu, koja je bila ruglo za oči, a izvode se radovi na uređenju partera ispred gradske upravne zgrade kao produžetak i završetak radova na uređenju gradskog parka.

Novo lice dobiti će i zgrade na zapadnom dijelu Trga kralja Tomislava. Nakon što je obnovljena zgrada Gradskog muzeja radovi su u tijeku na obnovi fasade zgrade Općinskog suda, a uslijedit će i radovi na uređenju zgrade Katastra (stari sud).

Najavljena je i izgradnja kružnog toka kod sata. Kako se moglo čuti na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, da bi se spriječilo parkiranje automobila na zelenoj površini u zapadnom dijelu parka, između dva kružna toka na tom dijelu parka uz prometnicu će se napraviti cvjetna gredica i posaditi svijeće kako je to učinjeno uz prometnicu ispred Gimnazije i župne crkve.

Related Post