SVE ZA DJECU: Potpisana Povelja i položen temeljni kamen za dječji vrtić u Rešetarima

1354 0

Autor Franjo Samardžić

REŠETARI,  6.  rujan 2019. – Puno je zadovoljstva ovih dana u općini Rešetari. Prošli tjedan u Adžamovcima je otvoren područni odjela  Dječjeg vrtića „Čarobni svijet“, a  danas su u Rešetarima svečano započeli radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića „Čarobni svijet”. Zadovoljni mogu biti svi stanovnici ove općine, posebno oni najmlađi i njihovi roditelji.  Zadovoljstvo  nisu danas krili Matilda Copić, ravnateljica Agencija za plaćanja poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, brodsko-posavski župan Danijel Marušić, općinski načelnik Zlatko Aga, Milka Perković, predsjednica Općinskog vijeća i  ravnateljica Vrtića „Čarobni svijet“ Jasminka Kolić.  Oni su nakon potpisivanja povelje prigodno položili temeljni kamen  s poveljom, čime su  u službeno započeli radovi  koje izvodi vinkovačka tvrtka Watmont. Uz druge uzvanike nazočna je bila   zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške IvanaTrupina,  načelnik Općine Staro Petrovo Selo Nikola Denis i ravnatelj OŠ „Ante Srarčević“ Tihomir Batalo.

Ugovor  je  potpisan j 21. prosinca 2018. godine, a predviđeno razdoblje trajanja projekta je 24 mjeseca. Projekt  financira Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju financira se u 100 postotnom iznosu, a njegova ukupna vrijednost  iznosi 7.440.000  kuna. Sredstva za provedbu projekta osigurana su iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Ciljna skupina projekta su djeca predškolske dobi na području općine Rešetari (107 djece starosti 1 do 7 godina) te zaposlenici Dječjeg vrtića. Krajnji korisnici projekta su svi stanovnici naselja Rešetari (2450 stanovnika) i cjelokupno stanovništvo općine Rešetari (4753 stanovnika).

Izgradnjom vrtića stvorit će se uvjeti za  unapređenje kvalitete sustava predškolskog odgoja i obrazovanja, doprinijeti kvaliteti življenja i poticanja procesa demografskog oživljavanja na području općine Rešetari.Projektom će se izgraditi  zgrada dječjeg vrtića koja će svojim kapacitetom zadovoljiti potrebe općine, a samim time otvorit će se potrebe za novim radnim mjestima na poslovima predškolskog odgoja i naobrazbe.

-Ovo je prvi puta da se ovako nešto događa u općini Rešetari. Ne sumnjam da ćemo u roku godinu do godinu i pol dana useliti u novi prostor vrtića. Radovi su trenutno dosta složeni, radi se na betonaži i armaturi same građevine. Tek kada smo došli na teren bio sam iznenađen veličinom objekta –  kazao  je načelnik  Zlatko Aga.

Čestitam svima koji su sudjelovali u pripremi ovog projekta. Trenutno se u Općini Rešetari provode tri projekta.  Njihova je ukupna vrijednost preko 20 milijuna kuna, a iznos koji se sufinancira sredstvima Programa ruralnog razvoja 16 milijuna kuna. Kada usporedimo Općinu Rešetari, moram reći da je ona pri vrhu općina i po iznosu i broju projekata. Što se tiče ukupnih projekata na području Brodsko posavske županije, od 1. siječnja 2017. do danas ugovoreno je i odobreno preko 909 milijuna kuna potpore iz sredstava Europske unije, bilo da su potpore poljoprivrednicima, općinama, gradovima i županijama. Od tih projekata, trenutno su 64 projekta na području Brodsko posavske županije vrijednosti 146 milijuna kuna, od toga su 144 milijuna kuna investicije – kazala  je ravnateljica Agencija za plaćanja poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić.

– Danas smo ponovno na otvorenju jednog velikog projekta u Općini Rešetari. To je samo jedan u nizu projekata u ovoj općini. Prije tjedan dana smo sudjelovali na svečanosti otvorenja područnog odjela Dječjeg vrtića „Čarobni svijet” u Adžamovcima i to je zaista lijep stvar.Želim se zahvaliti ravnateljici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na svesrdnoj pomoći Matildi Copić, načelniku Zlatku Aga i predsjednici Općinskog vijeća Rešetara Milki Perković, ravnateljici Dječjeg vrtića koji su dali svoj doprinos da krenemo s ovim hvale vrijednim projektom. Nadam se da će djeca ovoga kraja uskoro doživjeti svoje čarobno djetinjstvo u novom objektu Dječjeg vrtića „Čarobni svijet” u Rešetarima – istaknuo je, ne krijući zadovoljstvo ovim projektom, župan Danijel Marušić.

Related Post

Ukrao invalidska kolica

Autor - 11/02/2019 0
SLAVONSKI BROD, 11. veljače 2019. – U Operativno komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko-posavske, zaprimljena je dojava o krađi invalidskih kolica,…