Sveti Mikulaš darovima obradovao najmlađe potomke Čeha u novogradiškom kraju

1101 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 7. prosinac 2018. – Vatrogasni dom je sinoć bio mjesto gdje su se okupili najmlađi članovi Češke besede Nova Gradiška i okolica. S nestrpljenjem su dočekali svetog Mikulaša ( Nikolu). Ni ove godine nije iznevjerio njihova očekivanja, donio ima je darove pa je bilo puno veselja i radosti.

Malo je kasnio jer je morao doći čak iz Češke. Čekajući ga recitirali su pjesme zajedno s članovima dramsko-recitatorske skupine i pjevali s pjevačkom skupinom. Da bi uveličali radost najmlađim članovima likovno-kreativna skupina priredila je izložbu svojih radova.

-Darivali smo djecu naših članova i s njima se lijepo družiti. Podijelili smo 48 poklon paketića jer na spisku imamo isto toliko djece mlađe od 15 godina. Nadam se da nismo zaboravili ni jedno dijete naših članova. To su djeca potomaka Čeha, članova Udruge češka beseda u novogradiškom kraju.

Ovo je bila posljednja manifestacija koju je ove godine organizirala Češka beseda Nova Gradiška i okolica u sklopu Dana češke kulture. Jedna je to od pet manifestacija koje priređujemo tijekom godine pod nazivom „Dolazi Mikulaš“. Ovu manifestaciju već nekoliko godina posvećujemo i našem gradu koji 8. prosinca slavi svoj rođendan. Ovim završavamo ciklus kulturnih manifestacija za 2018. godinu – kazao je predsjednik Zdravko Konjić.

Related Post

Autor - 27/06/2018 0
LJETO U KNJIŽNICI 2018. : Stručni tim Gradske knjižnice Nova Gradiška i ovoga je ljeta (srpanj/kolovoz) pod pokroviteljstvom Grada Nova…

Obilježavanje Dana 3. gbr „Kune“

Autor - 20/04/2017 0
Udruga veterana 3. gardijske brigade „Kune“ ogranak Nova Gradiška, domaćin je obilježavanja ovogodišnje 26. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade „Kune“.…