SVI NOVOGRADIŠKI SABORSKI ZASTUPNICI: Sa Davorom Vlaovićem i Vinkom Grgićem ima ih osam

2784 0

NOVA GRADIŠKA, 12. srpnja 2019. – Nova Gradiška trenutno ima dva saborska zastupnika. Već prekaljenom i u sabornici vrlo aktivnom dipl. ing. Davoru Vlaoviću (HSS), koji je do sada po istupima za saborskom govornicom sigurno i najaktivniji saborski zastupnik među dosadašnjim novogradiškim saborskim zastupnicima. Za razliku od Vlaovića neki su se za saborskom govornicom pojavljivali rijetko ili nikada. Nedavno mu se u oporbenim saborskim klupama pridružio se i aktualni gradonačelnik Vinko Grgić (SDP) čiji se učinak tek očekuje. Dobro je startao i danas u Saboru bio vrlo aktivan.
Od osnutka hrvatske države Nova Gradiška kao grad ne može se pohvaliti većim brojem saborskih zastupnika koji su izborili saborski mandat. Sa već navedenom dvojicom ukupno ih ima osam.
Za zastupnika u tadašnjem Vijeću udruženog rada Sabora RH 1990. godine ( uz Alojza Dubiela, Ivana Babića i Miroslava Župančića sa novogradiškog područja) izabran je prof. Vjekoslav Žugaj (HSLS). Na drugim višestranačkim izborima održanim 1992. godine za saborskog zastupnika iz Nove Gradiške izabran je dr. Željko Bušić (HDZ). Za zastupnicu Županijskog doma Sabora RH ma izborima 1993. godine izabrana je prof. Dragica Vidmar (HDZ), a za zastupnika na izborima održanim 1997. godine u Županijski dom sabora izabran je dipl. ing. Miroslav Prpić (HDZ). U 6. sazivu Hrvatskoga sabora (11.1.2008. – 22.12.2011.) bio je Mato Bilonjić, Brigadni  general u mirovini i bivši načelnik Općine Okučani . U 7. sazivu Hrvatskog sabora od 2011. do 2015. godine saborski zastupnik je bio tadašnji novogradiški gradonačelnik dipl. ing. Josip Vuković (SDP).

 

Related Post

ZIMSKI UVJETI NA CESTAMA

Autor - 10/12/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 10. prosinac 2012. – Policija upozorava vozače na otežane uvjete u prometu, ugažen snijeg i poledicu, ali i…