TEHNIČKI KVAR NA KAMIONU: U prometnoj nesreći na autocesti teško su ozlijeđeni 53 godišnji vozač i 30-godišnja suvozačica osobnog automobila

749 0

foto: ilustracija

SLAVONSKI BROD, 1. ožujka 2020. – Djelatnici Policijske uprave Brodsko-posavske i Županijskog državnog odvjetništva, utvrdili su j uzrok teške prometne nesreće koja se jučer oko 17.15 sati, dogodila na sjevernoj kolničkoj traci autoceste A3, kod Zadubravlja.
Prema rezultatima očevida do nesreće, u kojoj su teško ozlijeđene dvije osobe, došlo je zbog iznenadnog tehničkog kvara na teretnom automobilu koji je sudjelovao u ovoj prometnoj nesreći .
-Naime, 27-godišnji vozač, državljanin Srbije, kretao se teretnim automobilom srpskih registracijskih oznaka, južnom kolničkom trakom autoceste A3, od zapada u smjeru istoka, dok se sjevernom kolničkom trakom, od istoka prema zapadu, kretao osobni automobil hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 53-godišnji hrvatski državljanin, a u kojem se nalazila i 30-godišnja suvozačica. U jednom trenutku je za vrijeme vožnje došlo do pucanja prednjeg pneumatika na teretnom automobilu. To je dovelo do zanošenja vozila, udara i probijanja zaštitne ograde, prelaska vozilom na sjevernu kolničku traku te udara u osobni automobil, a potom i udara u zaštitnu ogradu sa sjeverne strane autoceste A3.
U prometnoj nesreći su 53-godišnji vozač osobnog automobila i 30-godišnja suvozačica teško ozlijeđeni te su prevezeni u Opću bolnicu “Dr. Josip Benčević” na ukazivanje liječnike pomoći gdje su i zadržani na daljnjem liječenju. U vremenskom razdoblju od 17.15 do 18.50 sati na dionici od 229. do 242. kilometra autoceste A3, na sjevernoj kolničkoj traci, promet je bio zatvoren za sva vozila – izvijestio je Krešimir Šimić, policijski službenik za odnose s javnošću PU BP.

Related Post