TEŠKO OBOLIO

1062 0

SLAVONSKI BROD – Sven Jurković iz Slavonskog Broda ima zloćudni tumor u trbušnoj šupljini i na lijevoj strani bubrega, a koji se brzo širi dalje i napada koštanu srž.

 

Ima samo 16 mjeseci i bori se već nekoliko dana za svoj život. Tumor je otkriven 9. lipnja, iako je kako ističe otac Dražen, 10 dana čekao na pretrage u brodskoj bolnici. Nakon što je na CT-u otkrivena zloćudna bolest, hitno je prevezen u Klaićevu bolnicu, gdje su odmah krenuli s kemoterapijama, ne čekajući nove nalaze. Dijete je trenutno na respiratoru i zadnji krvi nalazi su dosta loši.

 

“Deset dana je dijete čekalo na pregled, a prije devet dana je prestalo jesti. Ima jednu vrstu zloćudnog tumora koji je krenuo s liejve strane bubrega, zahvatio je trbušnu šupljinu i kreće dalje na koštanu srž. Uzeti su mu nalazi, te su uzorci koštane srži poslani u laboratorij na daljnje pretrage. No, nazvali su me iz bolnice i tražili dopuštenje da hitno krenu s kemoterapijama, jer se ne može čekati”, rekao je otac Dražen Jurković.

 

Pokrenuta je i humanitarna akcija za pomoć obitelji kojima trebaju financijska sredstva za svakodnevna putovanja u Zagreb.

 

Otvoren je žiro račun u Zagrebačkoj banci:

 

Sven Jurković

IBAN HR8923600003116895403

SVIFT:ZABAHR2X

Related Post