Tematski park umjetnički nadarene braće Pavletić

1376 0

Autor Franjo Samardžić

Foto: Kčki val, Udruga Arteco, Franjo Samardžić, Općina oriovac

NOVA GRADIŠKA, 14. siječanj 2019. – Sudionici ovogodišnjeg Grah festa i njegovi posjetitelji mogli su u subotu na središnjem gradskom trgu vidjeti jedinstvene skulpture životinja izrađene od vinove loze. Mali su dio veće cjeline i Tematskog parka biblijskih skulptura koji petorica umjetnički nadarene braće Pavletić neumorno i ambiciozno stvaraju u Malinu, mjestu u općini Oriovac.

Zoran, Zdenko, Zdravko, Danijel i Marinko iza sebe imaju nekoliko godina nadahnuća u jedinstvenom stvaralaštvu, uspješne prezentacije i rad koji pobuđuje interes javnosti. U organizaciji udruge Arteco predstavili su se kod Punta na otoku Krku i Adventu u Zagrebu, a prošlih blagdana od 6. prosinca prošle, do 6. siječnja ove godine pod nazivom Božićno svjetlo u Malinu na adresi Ante Starčevića 29 izložili su dvadesetak skulptura prigodne biblijske tematike.

-Ja i četiri brata smo umjetnici koji prvi u svijetu radimo skulpture od vinove loze, dakle biblijskog drveta. U Malinu u općini Oriovac svaki dan se može razgledati tematski park u kojemu obrađujemo svjetsku, staroslavensku, hrvatsku i mitologiju – kaže Marinko Pavletić.

Složna i umjetnički nadarena braća maju ambiciozne i velike planove s Tematskim parkom i od njega stvoriti jedinstvenu turističku ponudu ne samo u brodsko-posavskoj županji već i u Hrvatskoj kao art turizam. Osim za tematski park skulpture prave za gradove i njihove trgove.

-U Tematskom parku u Malinu imati ćemo i restoran gdje će se moći pojesti i okrijepiti, a pripremat ćemo cjelodnevne izlete. Planiramo raditi Noinu arku koja će biti dužine oko 50 metara i u kojoj će biti puno skulptura životinja. Radimo ćemo nešto posebno u Hrvatskoj Smatram da će to biti jedinstveno u svijetu – dodaje Marinko Pavletić.

Potporu im daje Općina Oriovac, a očekuju i potporu Brodsko-posavske županije i Grada Slavonskog Broda.

Novogradiščanima će se ponovo predstaviti na Proljetnom sajmu koji Quad club „LOTUS“ organizira 17. i 18. svibnja na Trgu Kralja Tomislava.

Related Post