TIJEKOM VIKENDA POLICJA EVIDENTIRALA 22 KAZNENA DJELA – Uz pijance za volanom i narkomani

677 0

SLAVONSKI BROD, 18. travanj 2011. – Na području Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom vikenda evidentirano je ukupno 22 kaznena djela od kojih 20 iz općeg kriminaliteta, jedno iz gospodarskog kriminaliteta i jedno kazneno djelo iz kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela koji je bilo 14 i to tri kaznena djela teške krađe, četiri kaznenih djela krađe, šest kaznenih djela oštećenja tuđe stvari i jedno kazneno djelo oduzimanja tuđe pokretne stvari.

Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom vikenda dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća od kojih tri s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama četiri osobe su zadobile lakše tjelesne ozlijede.

Tijekom vikenda evidentirano je ukupno 12 prekršaja i to šest prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, pet prekršaja iz Zakona o sprječavanju nasilja u obitelji i jedan prekršaj iz Zakona o strancima.

Tijekom vikenda na području Policijske uprave Brodsko-posavske evidentirana su i dva požara na građevinama u koji nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta bez stručne procjene bila je oko šest tisuća kuna.

Na području Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda pronađeno je i jedno neeksplodirano ubojito sredstvo, a radilo se o jednoj minobacačkoj granati od 60 milimetara pronađenoj u polju u blizini mjesta Svilaj.

 

OPREZ NA CESTI  –  Uz pijance za volanom i narkomani

 

 – Prometna policija je tijekom vikenda prema sudionicima koji su činili prekršaje u prometu na cestama poduzela ukupno 215 mjera i radnji. Prema vozačima koji su zatečeni da upravljaju pod utjecajem alkohola ili opojnih droga policija je postupala u 37 slučajeva. Najveća koncentracija alkohola bila je 2,90 promila izmjerena je 16. travnja oko 18,40 sati u Slavonskom Brodu kod 49-godišnjeg vozača bicikla. Najbrojniji prekršaji bili su nepropisna brzina koja je evidentirana u 107 slučajeva. Pored ovih prekršaja evidentirani su i prekršaji upravljanja neregistriranim vozilom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, prolaska kroz crveno svjetlo, oduzimanje prednosti prolaska vozilu, nepropuštanje pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu i drugi prekršaji u prometu. Prometna policija je tijekom vikenda provela preventivno represivnu akciju „Alkohol“ gdje je prema sudionicima u prometu, koji su činili prekršaje poduzeto ukupno 52 mjere i radnje. Prema sudionicima u prometu, koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, droga ili lijekova, policija je postupala u 23 slučaja. Pored ovih prekršaja najbrojniji su bili prekršaji nepropisne brzine koji su evidentirani u 22 slučaja.

Related Post

NIJE POŠTOVAO PREDNOST

Autor - 31/07/2013 0
Policijski službenici su 30-godišnjeg vozača osobnog automobila uhitili, te će po dovršetku kriminalističkog istraživanja biti kazneno prijavljen zbog sumnje u…