ŠTIVICA – Obnova u znaku Srca Isusova

1068 0

ŠTIVICA 13. ožujak 2011. – U župi Sv. Marije Magdalene u

Štivici, u Novokapelačkom dekanatu u Požeškoj biskupiji, od 10. do 13.ožujka organizirana je duhovna obnova koju je vodio otac Zvonko Šeremet, dehonijanac. Nakon pozdrava domaćeg župnika, vlč Stjepana Štefaneka, počeo je višednevni program. Svake večeri slavljena je sveta misa, a petkom je upriličena i pobožnost Križnog puta. Poslije mise, program je nastavljan klanjanjem Presvetom oltarskom sakramentu. Uz meditacije o vjeri, čistoći srca, uz ispit savjesti, Zlatnu i krunicu Božanskom milosrđu, ljubljene križa, molitve za župljane, vjernici su se bolje upoznali s pobožnošću prema Srcu Isusovu. Obavljena je posveta obitelji i pojedinaca Božanskom Srcu. Uslijedila je procesija s Presvetim i slikom Srca Isusova.

Iako je Štivica među manjim župama, u njoj je lijep broj Prijatelja svećenika Srca Isusova, a sada i šezdesetak vjernika koji su obavili pojedinačnu ili posvetu obitelji Presvetom Srcu.

 

S obzirom da je o. Šeremet 2006. godine devet mjeseci dolazio u ovu župu slaviti svete mise svake nedjelje i vjernicima ostao u dragoj uspomeni, ovdje je upriličena najprije obnova u Adventu prošle godine, a ovom, korizmenom, župljani će se bolje, sabranije, s vjerničkom ozbiljnošću, a u znaku Srca Isusova pripraviti za najveći kršćanski blagdan – Uskrs.

Related Post