TJEDNO IZVJEŠĆE Policijske uprave brodsko-posavske

1291 0

15. studeni 2010. – Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu od 08. do 15. studenog 2010. godine, evidentirano je ukupno 53 kaznena djela, od kojih je 45 kaznenih djela u strukturi općeg kriminaliteta, 2 u strukturi gospodarskog kriminaliteta, 1 kazneno djelo maloljetničkog kriminaliteta i 5 kaznenih djela u strukturi kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela i to kaznena djela krađe (17), teške krađe (8), prijetnja (6) i ošt.tuđe stvari (6). Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama PU brodsko-posavske dogodilo se ukupno 21 prometna nesreća (od kojih 1 s poginulim osobama, 6 s ozlijeđenim osobama i 14 s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama 1 osoba je smrtno stradala, 2 osoba su teško tjelesno ozlijeđene, dok su 4 osoba zadobila lakše tjelesne ozljede. Tijekom prošlog tjedna evidentirano je ukupno 27 prekršaja, od toga 19 iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i 8 prekršaja iz oblasti Obiteljskog zakona. Evidentirana su i dva požara. Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada PU, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 248 836 putnika i 83 855 vozila.

 

Aktivnosti prometne policije u dane „Martinja“

 

Prometna policija je od 11. do 14 studenog na cestama pojačano postupala u prometu povodom dana „Martinja“, kojom prilikom je na alkohol i droge kontrolirano ukupno 517 vozača. Policija je utvrdila ukupno 207 prekršaja u prometu, a kod 30 vozača je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu. Najveća izmjerena koncentracija alkohola u organizmu iznosila je 2,89 promila. Pored ovih prekršaja najčešći prekršaji bili su nepropisna brzina, koja je utvrđena u 90 slučajeva. U ovom razdoblju dogodilo se ukupno 12 prometnih nesreća od kojih jedna s poginulom osobom, jedna s ozlijeđenim osobama i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala i jedna osoba zadobila teške tjelesne ozlijede.  

Related Post

Traži se žena s fotografija 

Autor - 10/06/2021 0
Građani mogu informaciju dojaviti na broj telefona 192 ili e-mailom na e-mail adresu brodsko-posavska@policija.hr.    Foto: PU brodsko-posavska Policijski službenici…