TOMISLAV BEĆIREVIĆ: Tete u vrtićima traže ista prava kao i zaposlenici u drugim gradskim ustanovama

1577 0

Autor Franjo Samardžić

Dječji vrtić  je  gradska ustanova  i   njegovi će zaposlenici imati  jednaka prava kada  budu članovi gradskog sindikata – kaže gradonačelnik  Vinko Grgić

NOVA GRADIŠKA, 11.  ožujka 2019. – Tomislav Bećirević (HDZ)  je  na sjednici Gradskog vijeća, održanoj prošlog tjedna,  upitao  gradonačelnika kada će se  i „tetama“ u  Vrtiću  uskladiti  primanja  sa zakonom o državnim službenicima. Berćirević je dodao da su ga  „tete“  zamolile da  pita.

-Žalosti me to, jer ako je netko od svih korisnika gradskog proračuna u  zadnjih 7 godina mukom i pošteno zaradio svoju plaću onda  su to  tete u Vrtiću.   Zašto  djelatnici Dječjeg vrtića nisu  jedini od gradskih ustanova  dobili nagradu od 1.750 kuna i kada planirate njihove plaće  povećati  za 3 posto i  uskladiti ih  sa zakonom o državnim službenicima -pitao je gradonačelnika Tomislav Bećirević.

-Da objasnim,  dragim tetama  i svim zaposlenicima u Dječjem vrtiću.  Ne znam  iz kojih razloga,  ali mene je zatekla situacija i činjenica da oni nisu  u sastavu našeg Sindikata. Oni čvrsto stoje pri tom, iako smo ih mi pozvali da budu članovi gradskog Sindikata. Nemam   objašnjenje zašto ne žele biti. Oni su članovi državnog sindikata, koji donosi određene naknade, benificije  i isplaćuje ih. Nisam upućen  ni koliko im isplaćuju. Tada im to odgovara. Ako i kada  budu u sklopu našeg sindikata imat će  ista prava kao svi drugi zaposlenici  gradskih ustanova. Meni se stavlja na teret da gradonačelnik nije nešto  isplatio. Govorim ovo dobronamjerno. Prije godinu dana plaće su dobivali između 23. i 30.  u mjesecu. Danas ih dobivaju  do 10. u mjesecu.   Čim dostave dokumentaciju i zahtjev  isti im dan doznačujemo sredstva  za plaće- odgovorio je  gradonačelnik  Vinko Grgić i dodao da je Dječji vrtić   gradska ustanova  i da će  njegovi zaposlenici imati  jednaka prava kada  budu članovi gradskog sindikata jer je to po zakonu.

Za  mišljenje o rješavanju  ovog problema  smo pitali Veru Trobić, ravnateljicu Dječjeg vrtića Nova Gradiška. Prema njenom odgovoru  treba samo sjesti za stol i dogovoriti se iako kaže da je to jako osjetljivo pitanje.

-Jesmo članovi Sindikata   predškolskog odgoja ali nemamo potpisan kolektivni ugovor. Spremni smo sjesti za stol,  razgovarati i napokon riješiti  problem. Po zakonu  smo plaće trebali uskladiti prema osnovnim školama i jedinicama lokalne samouprave – kaže Vera Trobić i dodaje da je to jako osjetljivo područje, ali da nije sporno da i oni budu članovi  Sindikata državnih službenika i namještenika.

Dodajmo da su, uz Grad Nova Gradiška,  osnivači Dječjeg vrtića Nova Gradiška i općine Cernik, Okučani, Staro Petrovo Selo i  Nova Kapela.

Related Post

BLAGDAN SVIH SVETIH

Autor - 31/10/2012 0
NOVA GRADIŠKA/SLAVONSKI BROD, 31. listopada 2012. – Predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Policije, Grada Nova Gradiška, Brodsko-posavske županije, organizacija…