TREĆA SREĆA: ZA UTORAK SAZVANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

1086 0

Svi akteri predstavničke vlasti u Gradskom vijeću smatraju da se ono treba konstituirati. Ne prihvaćaju odgovornost za još jedne izvanredne izbore za Gradsko vijeće jer bi oni imali nesagledive posljedice za Grad i Novogradiščane

 

NOVA GRADIŠKA, 29. svibnja 2016. – Mario Vučinić, predstojnik Ureda državne uprava za utorak je, nakon dva neuspjela pokušaja konstituiranja, po treći put pozvao izabrane gradske vijećnike da sjednu u vijećničke klupe, izaberu predsjednika i konstituiraju Gradsko vijeće.

Prema raspoloživim informacijama svi akteri predstavničke vlasti u Gradskom vijeću imaju stav da se treba izabrati predsjednik Vijeća i ono normalno funkcionirati. U suprotnom moralo bi se na još jedne izvanredne izbore za Gradsko vijeće što bi imalo nesagledive posljedice za Grad i Novogradiščane.

 

Svi su protiv novih izbora, jednako oporbena većina u Gradskom vijeću i vijećnici s SDP-eove liste. Kako se moglo doznati oporba želi biti konstruktivna i djelovati u interesu grada i građana do kraja ovog mandata bez obzira toko je gradonačelnik.

 

Domoljubna koalicija, kako se doznaje, ima kandidate za predsjednika Vijeća. Razgovaralo se i sa Željkom Bigovićem nositeljem Liste grupe građana koja u Vijeću ima 4 vijećnika, ali on neće biti njihov kandidat za predsjednika Gradskog vijeća.

 

HDZ-e ga ne prihvaća kao kandidata, ali ni Bogović, ne prihvaća nikoga iz HDZ-a. Ako je to istina u oporbi (osim Dubravka Gubića, HDSSB, koji je dao podršku gradonačelniku Vinku Grgiću)) kao kandidati iz Domoljubne koalicije ostaju Dario Marenić (HSP AS) i dr. Zoran Jukić (HSS). Tko će od njih dvojice biti kandidat za predsjednika Gradskog vijeća trebalo bi se znati u ponedjeljak.

 

Kako kaže gradonačelnik Vinko Grgić, spremni su prihvatiti kandidata za predsjednika Gradskog vijeća iz redova Domoljubne koalicije. Očekuje da će prevladati razum i interes građana jer sadašnje stanje nije u interesu Grada, a pogotovo ne građana koji su u mnogočemu zakinuti.

 

-O predsjedniku vijeća se još razgovara i nadam se da će dogovor biti pozitivan i da će se u utorak konstituirati Gradsko vijeće. Naš stav je da se ne ide u nove izvore i da se mora konstituirati Gradsko vijeće. Smatram da Grad mora profunkcionirat zbog svih komunalnih projekata koji čekaju na realizaciju i projekata Industrijskog parka i otvaranju novih pogona. Svi oni koji žele nove izbore u Novoj Gradiški čine velike štete svima nama. Smatram da uopće nije trebalo doći do ove situacije – kaže Davor Vlaović, saborski zastupnik i predsjednik GO HSS-a Nova Gradiška.

 

Dario Marenić, predsjednik GO HSP AS i gradski vijećnik, očekuje da će prevladati razum i interes građana jer, kako naglašava blokiranje gradske vlasti Grad stoji novca, ali što je još važnije zaustavljanje projekta je prepreka novom zapošljavanju. Potvrdio je da Domoljubna koalicija ima stav i kandidate za predsjednika Gradskog vijeća.

Related Post