TZ NG U 2021. GODINI: Unaprijediti turistički proizvod i stvoriti destinaciju ugodnu za boravak turista

1578 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 16. prosinca 2020. – Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice grada Nova Gradiška pismom se obratila novogradiškim medijima , izvijestila o elektroničkim putem održanoj sjednici Turističkog vijeća i Skupštine i planu i programu rada za 2021. godinu.

Poštovani predstavnici medija,
Turistička zajednica grada Nove Gradiške 15. prosinca je elektroničkim putem održala sjednice turističkog vijeća i skupštine, na kojima je usvojen i donesen
Cilj postojanja Turističke zajednice grada je razvijanje svijesti o važnosti i gospodarskim, društvenim i drugim učincima turizma, te potrebi i važnosti očuvanja i unapređenja svih elemenata turističkog proizvoda. Za ostvarenje ovih ciljeva propisane su zakonske zadaće.

Za Turističku zajednicu grada Nove Gradiške strateški cilj je stvoriti destinaciju ugodnu za boravak turista. Najveću atraktivnost i konkurentnost trebali bi imati odmorišni turizam, obiteljski, kulturni turizam i turizam doživljaja (manifestacije i događanja).

U skladu s novom metodologijom planiranja propisanom od strane Ministarstva turizma donesen je Plan koji predstavlja nastavak ranijih aktivnosti usmjerenih na unapređenje turističkog proizvoda, stvaranje turizma doživljaja, nadogradnju postojećih promotivnih aktivnosti, te posebnim naglaskom na podršku turističkoj industriji.

Tijekom 2021. godine planirane aktivnosti, usmjerit će se na:
razvoj turističkih proizvoda, gdje se očekuje realizacija kandidiranog projekta Poučna staza Slavča, zatim pokretanje sustava za označavanja kvalitete u ugostiteljskim objektima, razvoj turističkih događanja (susret novinara, influencera, blogerakoji se bave putovanjima, hranom, lifestyleom), subvencioniranje turističkih agencija za izradu itinerera i organizirano dovođenje turista na područje grada Nove Gradiške.
Jedna od značajnih aktivnosti je pokretanje sustava upravljanja kvalitetom, te poticanje svih dionika u turizmu na izvrsnost, na svim razinama turističke ponude u destinaciji.
Uvest će se sustav nagrađivanja, godišnje turističke nagrade, u različitim kategorijama.

Promotivne aktivnosti provodit će se sukladno trendovima na globalnom turističkom tržištu, najvećim dijelom kroz internetske kanale (društvene mreže i web stranice).

Oglašavanje u lokalnim medijima nastavit će se sukladno našim potrebama i dogovorima, te koristim ovu priliku kako bih se zahvalila na vašoj podršci i odličnoj suradnji. Zahvaljujući vama,povećana je vidljivost turističke zajednice, te informiranost građana o djelatnosti TZGNG i turističkim projektima.

Puno uspjeha u radu i dalje, kao i do sada, uz najljepše želje.
Direktorica: Dinka Matijević

Related Post