U AKCIJI POLICIJE ZA VIKEND UHVAĆENO 13 ALKOHOLIZIRANIH VOZAČA

779 0

SLAVONSKI BROD- Policijski službenici i dalje nastavljaju intenzivno nadzirati promet, te apeliraju na sve sudionike u prometu da se pridržavaju odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Nova Gradiška 1,63 promila: Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, u subotu, 23. ožujka, oko 5 sati u Novoj Gradiški, prilikom nadzora prometa zaustavili su osobni automobil, kojim je upravljao 21-godišnjak. Policajci su alko testom utvrdili da je vozač za vrijeme upravljanja automobilom imao koncentraciju alkohola u organizmu od 1,63 promila. Vozač je doveden u Policijsku postaju Nova Gradiška te zadržan do otriježnjenja.

Bukovlje 2,68 promila: Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, u subotu, oko 13 sati, prilikom nadzora prometa, zaustavili su u Bukovlju, osobni automobil kojim je upravljao 47-godišnji vozač. Policajci su alko testom u vozačevom organizmu utvrdili koncentraciju alkohola od 2,68 promila. Zbog sumnje da će alkoholizirani vozač nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Postaju prometne policije Slavonski Brod gdje je zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Gundinci 2 promila: Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, u nedjelju, u Gundincima, oko 3.30 sati, zaustavili su osobni automobil, , kojim je upravljao 19-godišnjak. Alko testom policajci su vozaču utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 2 promila. Vozač je doveden u Postaju granične policije Vrpolje te zadržan do otriježnjenja. Policija protiv svih vozača podnosi prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Vozio kroz Garčin 118 km/h: Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, nadzirući promet, prošli tjedan (od 18. do 24. ožujka), utvrdili su 462 prometna prekršaja. I dalje su najčešći, upravo oni prometni prekršaji (brzina, alkohol, pojas i mobitel), koji su ujedno i uzročnici najtežih prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu.
Utvrđeno je 226 prekršaja nepropisnih brzina, od čega 153 nepropisne brzine u naselju, te 73 izvan naselja. Najveća nepropisna brzina, kojom je na autocesti A3, osobnim automobilom, hrvatskih registracijskih oznaka, jurio 42-godišnji državljanin Hrvatske iznosila je 253 km/h (utvrđeno 19. ožujka, oko 23.55 sati), a kroz naselje, u Garčinu, 53-godišnjak je jurio osobnim automobilom, brzinom od 118 km/h (utvrđeno 18. ožujka, oko 15.20 sati).
U 62 slučaja, vozači i osobe u vozilima nisu bile vezane zaštitnim sigurnosnim pojasom.
Tijekom nadzora, policijski službenici su kaznili 24 alkoholiziranog vozača. Najveća koncentracija alkohola 2,68 promila, očitana je ( 23. ožujka, u Bukovlju oko 13.15 sati,) u organizmu 47-godišnjeg vozača osobnog automobila.
Policijski službenici i dalje nastavljaju intenzivno nadzirati promet, te apeliraju na sve sudionike u prometu da se pridržavaju odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Related Post