U CISTERNI KRIJUMČARIO MIGRANTE: Uhićen na graničnom prijelazu Stara Gradiška 

383 0

Foto Policija brodsko-posavska

 

STARA GRADIŠKA – Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, u nedjelju, 21. travnja na ulazu u Republiku Hrvatsku kontroliran je teretni automobil bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka s kojim je upravljao 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. 

Detaljnom kontrolom priključnog vozila (cisterne), u suradnji s carinskim službenicima, pronađeno je više stranih državljana koji su pokušali ući u Republiku Hrvatsku izbjegavajući graničnu kontrolu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 27-godišnjak po prethodnom dogovoru sa nepoznatom osobom za određen novčani iznos namjeravao strane državljane, koji ne ispunjavaju uvjete ulaska u Republiku Hrvatsku te Europsku uniju, prevesti do dogovorenog odredišta.

Prema stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o strancima, dok je 27-godišnjak zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskog, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske

Related Post

OBEĆANJE LUDOM RADOVANJE

Autor - 15/03/2013 0
SLAVONSKI BROD, 15. ožujak 2013. – U okviru kriminalističkog istraživanja nad 52-godišnjakinjom iz Slavonskog Broda, policija je potvrdila sumnju u…