U gradskom parku će biti Glazbeni paviljon „Herzogenaurach“ i dječje igralište

3855 0

NOVA GRADIŠKA, 6. listopada 2017. – Uređenje pješačkih staza i postavljanje nove rasvjete u gradskom parku, prostora ispred Gimnazije i župne crkve sa spomenikom papi sv. Ivanu Pavlu II., te izgradnja kružnog toka izmijenili su lice središta grada. Prostor oko fontane, kao mali trg, na kome se za vrijeme Novogradiškog glazbenog ljeta točilo pivo iz malih obiteljskih pivovara, dao je dodatni šarm parku.

Gradski vijećnik Ivan Arić pitao je gradonačelnika Vinka Grgića pripremaju li se u parku neki novi sadržaji.

-Uređenje parka nije završilo izgradnjom pješačkih staza. Slijedi sedam „otoka“ koji su omeđeni pješačkim stazama obogatiti raznim sadržajima. Jedan od tih sadržaja je Glazbeni paviljon poput onog na Zrinjevcu. Zamolili smo prijateljski grad Herzogenaurach da sudjeluju u sufinanciranju tog objekta koji bi nazvali Glazbeni paviljon Herzogenaurach, što bi bilo lijepo. Očekujemo njihov odgovor. Jedna od zamolbi, koje stalno šaljemo, po svim institucijama je i ona upućena HEP-u koji je odlukom Upravnog odbora dodijelio 100.000 kuna za dječje igralište na jednom od „optoka“ u parku. Sredstva su prebačena, dobili smo najbolju ponudu i uskoro će djeca u parku imati svoj sadržaj za igru i zabavu – odgovorio je gradonačelnik Grgić.

Related Post

SLAB INTERES

Autor - 06/05/2019 0
Autor Franjo Samardžić IVAN KAJTAZI, predstavnik albanske nacionalne manjine u Brodsko-posavskoj županiji izabran  sa samo  4  glasa SLAVONSKI BROD, 6. …