U Novoj Kapeli svečano proslavljen blagdan Imena Marijina

272 0

Autorica Višnja Mikić

 

NOVA KAPELA –   U župi BDM u Novoj Kapeli i ove godine svečano je proslavljen blagdan Imena Marijina za koji su se vjernici pripravljali trodnevnicom koju su vodili  Matej Filipović, prefekt kolegija Požeške biskupije,  Marko Gerendaj, polaznik  trogodišnjeg  postdiplomskog studija u Rimu i Luka Čačić, župni vikar u Pleternici.

Na blagdan Imena Marijina, 12. rujna, svetu misu u 11 sati predslavio je Ivica Bošnjak, župnik u Kuzmici, a u 18.00 sati  Robert Medved,  župnik župe Bl Alojzija Stepinca u Virovitici na kojoj je pjevao i zbor ove župe. Na  misno slavlje sa svojim župnikom stigli su i hodočasnici spomenute virovitičke župe.  

Uoči Imena Marijina, oko novokapelačke crkve tradicionalno je  prošla procesija s Gospinim kipom. Ove godine kip su nosili mladi vatrogasci, a pratile ga djevojke u narodnim nošnjama. Večer prije blagdana, u Novu Kapelu  tradicionalno pješače vjernici pleterničke župe. I ove godine na uočnici blagdana bio je pleternički župnik i čuvar svetišta Gospe od suza, Antun Ćorković.

Related Post

POŽEŠKA BISKUPIJA

Autor - 20/10/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 20. listopad 2012. – U dvorani Župe Bezgrješnog začeća BDM u Novoj Gradiški u skladu s programima Godine…