U okviru projekta INTERREG – Hrvatska – Srbija u Vukovaru se održava Business forum

423 0

Cilj  projekta je utjecanje na smanjenje problema emigracije i gubitka radne snage u regiji kroz rješavanje uočenog problema nedostatnih vještina i specifičnih znanja radnika 

 

VUKOVAR – u Vukovaru se održava  Business forum u okviru projekta INTERREG – Hrvatska – Srbija 2014-2020./ COMMON – Development of the business environment through the education of the labor force in accordance with the market needs (Razvoj poslovnog okruženja kroz obrazovanje radne snage u skladu s potrebama tržišta). 

 

Common business forum održat će se u Muzeju Vučedolske kulture u srijedu 21. srpnja s od 10:00 do 13 sati. Izjave za medije predviđene su nakon panel rasprave odnosno u 12:00 sati. 

Predavanja s početkom u 10 sati održat će Goran Rihelj vlasnik i urednik najčitanijeg hrvatskoj stručnog turističkog portala i konzultant u turizmu, te Goran Dragaš, vlasnik tvrtke InfraSound Trailer Music. 

Nakon uvodnih predavanja i primjera dobre prakse u 11.00 održat će se i zanimljiva panel rasprava u kojoj sudjeluju predstavnici najuspješnijih poduzetničkih tvrtki – Maja Kokolari iz tvrtke Inchoo, Dino Dragun iz tvrtke Hidrocibalae, Mirko Zeljko iz tvrtke Nexus, Krešimir Herceg organizator VukovART-a te Josip Rac iz tvrtke R solutions i Pikaj.hr. 

Nakon panel rasprave i B2B networkinga uz prigodni domjenak, sudionici će imati priliku i uz stručno vođenje obići Muzej Vučedolske kulture. 

 

Inače cilj ovog projekta je utjecanje na smanjenje problema emigracije i gubitka radne snage u regiji kroz rješavanje uočenog problema nedostatnih vještina i specifičnih znanja radnika. 

Projekt se temelji na suradnji dionika na tržištu rada, odnosno poslovnih subjekata, pružatelja edukacijskih usluga te radnika (i zaposlenih i nezaposlenih osoba) te njihove međusobne koordinacije u razvoju znanja i vještina radnika prema stvarnim potrebama tržišta rada. 

Kroz projekt će biti istraženi problemi regionalnog prekograničnog tržišta vezani uz obrazovanje i usavršavanje radne snage, razvijeni programi obrazovanja, a VURA će na temelju tih rezultata izraditi platformu za razmjenu informacija kao model poboljšanja tržišta rada u regiji. Platforma će služiti diseminaciji informacija o mogućnostima educiranja, potreba poslodavaca za znanjima i radnicima te međusobne komunikacije svih dionika u regiji. Ključna ciljna skupina su stalno nezaposlene osobe, kao i mlade nezaposlene osobe koje svojim trenutnim stečenim kompetencijama ne zadovoljavaju potražnju tržišta. 

Related Post