U petak i subotu održavaju se Poljoprivredno poduzetničke ideje „Nova Gradiška 2018.“

1710 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 16. siječnja 2018. – Poljoprivredno poduzetničke ideje „Nova Gradiška 2018.“ Održati će se 19. i 20. siječnja u Društvenom domu i Domu kulture. Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare, na jubilarnom dvadesetom prodajnom sajmu i edukativnom okupljanju, prijavljen je 51 izlagač, a uz kulturno-umjetničke programe bit će više edukativnih predavanja i rasprava kojima je zadataka pomoći u unapređenju proizvodnje i plasmana proizvoda na tržište.

Kako je kazao Željko Burazović, pročelnik županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu, očekuje se dolazak ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, a bit će prikazan kratki film „20 godina poljoprivredno-poduzetničkih ideja“. Pozdravne govore održati će Marica Markusi, koja je prije 20 godina bila voditeljica Poljoprivredno savjetodavne službe i Vladimir Plavac, koji je u to vrijeme bio zamjenik brodsko-posavskog župana zaduženog za gospodarstvo. Njih su dvoje bili glavni pokretači ove manifestacije koja se u proteklih dvadeset godina afirmirala kao mjesto na kome poljoprivredni proizvođači mogu izložiti i prodati svoje proizvode, ali i od struke čuti kako bolje organizirati i unaprijediti proizvodnju te pristupiti tržištu.

O programima ovogodišnjih poljoprivredno-poduzetničkih ideja govorili su Željko Burazović, Marijana Poleto u ime LAG-a zapadna Slavonija“ i Tomislav Šimić u ime Udruženja obrtnika Nova Gradiška. O turističkom aspektu ove manifestacija i proizvodima koji nude izlagači, a koji su sastavni i značajan dio turističke ponude govorile su Rožica Vidaković i Dinka Matijević, direktorice Turističkih zajednica Brodsko-posavske županije i Grada Nova Gradiška.

Organizatori Poljoprivredno poduzetničkih ideja „Nova Gradiška 2018.“ su Brodsko-posavska županija, Grad Nova Gradiška, LAG zapadna Slavonija i Turističke zajednice Brodsko-posavske županije i Grada Nova Gradiška. Pokrovitelj je Ministarstvo poljoprivrede.

Sajam i prodajna izložba otvaraju se u petak 19. siječnja u Društvenom domu u 9 sati. Štandove će posjetitelji moći razgledati i kupovati kvalitetne domaće proizvode sve do 19 sati. U petak i subotu prodajnu izložbu pratiti će i nastupi kulturno-umjetničkih društava. Predavanja će se održati u prostoru Doma kulture.

Related Post

DRAGOVOLJNA PREDAJA ORUŽJA

Autor - 23/06/2016 0
Policija podsjeća građane na akciju „Manje oružja – manje tragedija“ koja pruža građanima mogućnost dragovoljne predaje oružja policiji bez sankcija…