U preko 20 gradova obilježit će 7. po redu Međunarodni dan joge u Hrvatskoj

912 0

ZAGREB, 27. svibnja – Glavna proslava ovogodišnjeg Međunarodnog dana joge održat će se 6. lipnja s početkom u 11 sati na pozornici jezera Budek, jedan od “zelenih” simbola grada Zagreba, u organizaciji Veleposlanstva Indije u RH te u partnerstvu sa gradom Zagrebom i Turističkom zajednicom grada Zagreba.

U 2015. godini Ujedinjeni Narodi proglasili su 21. lipanj, koji je ujedno i najduži dan u godini, kao “Međunarodni dan joge” u svijetu. Od tada, Veleposlanstvo Indije podupire hrvatske stručnjake i gradska vijeća u proslavi Međunarodnog dana joge. Osobito za vrijeme COVID-19 pandemije važno je istaknuti pozitivne učinke i tradicionalne sisteme poput joge koji su djelotvorni za osnaživanje imuniteta.

Veleposlanstvo Indije u Hrvatskoj poziva sve zainteresirane građane na sudjelovanje u manifestaciji u jednom od nekoliko gradova po Hrvatskoj, među kojima su Zagreb, Rijeka, Osijek, Varaždin, Dubrovnik, itd. Cijeli popis gradova koji organiziraju proslavu dana joge možete vidjeti OVDJE.

Osim vježbanja, sudionici će imati priliku uživati u prezentaciji joga učitelja i stručnjaka. Sve dobne skupine, od najmlađih do najstariji mogu potpuno besplatno sudjelovati u ovom programu. Obzirom na trenutnu situaciju uzrokovanu COVID-19 pandemijom, mole se ljubazno svi vježbači da ponesu vlastite prostirke i udobnu odjeću.

Dizajn majica

Povodom 75 godina nezavisnosti Indije koja će se obilježiti sljedeće godine, točnije 15. kolovoza 2022. godine, veleposlanstvo Indije u RH je pokrenuo likovni natječaj INDIA@75 namijenjenu đacima osnovnih i srednjih škola, a ideja je da đaci oslikaju tj. njihove misli / vizije Indije od proglašenja nezavisnosti pa sve do danas. Od 169 pristiglih radova iz svih krajeva Hrvatske, veleposlanstvo je odabralo 3 pobjednička rada iz srednje škole ŠPUD Zagreb. Dizajn majica je izrađen na temelju gore navedenoga likovnoga natječaja.

Više informacija o Međunarodnom danu joge 2021 možete pronaći ovdje.

Related Post