U prometnoj nesreći jedna djevojka teže, a druga lakše ozlijeđena

1472 0

SLAVONSKI BROD – Dana 25. ožujka 2018. godine, oko 06,10 sati, u Donjim Andrijevcima, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Policijski službenici Postaje  prometne policije Slavonski Brod su  provedenim očevidom  utvrdili da je do prometne nesreće došlo na način što 19-godišnja vozačica osobnog automobila u zavoju nije prilagodila brzinu kretanja svog vozila osobinama i stanju ceste, uslijed čega je izgubila nadzor nad upravljačem te je u  zanošenju po kolniku, prešla na travnatu površinu gdje je bočnim dijelom automobila, udarila u stablo oraha.

U ovoj prometnoj nesreći, teško je ozlijeđena vozačica, dok je 20-godišnja putnica lakše ozlijeđena.  Ozlijeđenima je liječnička pomoć pružena u bolnici u Slavonskom Brodu, gdje su zadržane na daljnjem liječenju. Protiv vozačice policija podnosi odgovarajuću prijavu.

OPREZ U PROMETU – POLICIJA I DALJE NADZIRE!

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, nastavili su i dalje s pojačanim nadzorima prometa tijekom ožujka. Svrha provođenja pojačanih policijskih kontrola bila je veća razina sigurnosti u prometu i sprječavanje činjenja najtežih prometnih prekršaja.

 

Prošli tjedan (od 19. do 25. ožujka), prilikom pojačanih nadzora, policijski službenici su evidentirali 462 prometna prekršaja, od čega 233 prekršaj nepropisnih brzina, 78 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa. Utvrđeno je 37 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 11 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja te 6 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji.  U ovim aktivnostima, najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu vozača (46-godišnjak) iznosila je 2.56 promila (utvrđena 19. ožujka, oko 22 sata u Starom Slatiniku). Najveća brzina izvan naselja je utvrđena na autocesti A3 i iznosila je 247 kilometara na sat (upravljao 42-godišnji državljanin Njemačke), a u naselju od 128 km/h je utvrđena 20. ožujka u 20,10 sati na SVC u Slavonskom Brodu (19-godišnjak).

 

Vozači budite oprezni i čuvajte svoj život, kao i živote drugih u prometu!

Related Post

IZORAO TOPNIČKI PROJEKTIL

Autor - 18/11/2010 0
STARA GRADIŠKA 18. studeni 2010. – Danas oko 11.50 sati u Postaji granične policije Stara Gradiška zaprimljena je dojava da je…