UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH: Izlet u Daruvar

925 0

NOVA GRADIŠKA – Dana 21.07.2018. godine. Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška za svoje članove i prijatelje organizirala je jednodnevni izlet na bazene Aqua balissae u Daruvaru za koje se smatra vodenom oazom najljepšeg malog grada kontinentalne Hrvatske.

Ime je dobio prema rimskom naselju Aquae Balissae (vrlo jaka vrela). Arheološki nalazi ukazuju da je u Aquae Balissae postojao forum ukrašen s carskim konjaničkim brončanim kipovima i statuama, Jupiterov hram, termalni kompleks s Silvanovim hramom i amfiteatar.

Termalni vodeni park Aquae Balissae daje ključan doprinos ponudi kontinentalnog turizma Hrvatske. Tako da smo se osjećali poput careva Hadrijana, Marka Aurelija, Komoda, Septimija Severa i Konstantina Velikog koji su nekad davno uživali u čarima Jazijskih „Iscjeliteljskih Termi“ (Thermae Lasorum) u provinciji Gornjoj Panoniji i posjetite neiscrpno vrelo relaksacije, užitka i zabave.

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška je preko projekta “SLOBODNI SATI” u ukupnom iznosu od 2.000,00 kuna pokrila dio troška provedbe aktivnosti za svoje članove. Naime, ostatak sredstava smo pokrili od članarine koju smo prikupili tokom 2018. godine. Zaista se zahvaljujemo na zajedničkoj suradnji članova Udruge i Grada Nove Gradiške pa tako i ostalih okolnih općina gdje žive ostali članovi udruge. Na bazenima je bilo 44 osobe svih dobnih uzrasta. (Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška)

Related Post

POLICIJA POZIVA GRAĐANE

Autor - 01/02/2014 0
Policijska uprava brodsko-posavska organizira prepoznavanje pronađenih i napuštenih stvari, u razdoblju od 3. do 10. veljače 2014. godine, u vremenu…