UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH NOVA GRADIŠKA

720 0

NOVA GRADIŠKA, 16. travanj 2013. – Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška s 1. travnja započela je provedbu još jednog projekta, naziva ”Europa – SADA.” Projekt je podržan od strane Brodsko-posavske županije,

a trajat će do 30. 05. 2013.

 

”Europa – SADA.” ima za cilj informirati i uključiti mlade ljude na području županije o mogućnostima koje nudi program Europske Unije ”Mladi na djelu”. Kako Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška posjeduje bogato iskustvo u sudjelovanju, pisanju i organiziranju projekata u sklopu ovog programa želimo podijeliti svoje znanje i iskustvo sa svim zainteresiranim sugrađanima te ih potaći na uključivanje u međunarodne razmjene mladih i upoznati ih s principima neformalne edukacije.

 

Kroz projektne aktivnosti, koje će uključivati organiziranje prezentacije Programa ”Mladi na djelu” i prezentacije vlastitih projekata; pokretanje Facebook grupe ”Mladi – pokret!” gdje ćemo u suradnji s partnerima objavljivati otvorene natječaje te novosti o programu, a otvorena je za sve zainteresirane mlade; radionice međunarodnog znakovnog jezika itd., namjeravamo postići slijedeće rezultate: upoznavanje s programom ”Mladi na djelu”, upućivanje mladih u narednih godinu dana na međunarodne projekte kroz suradnju s partnerskim organizacijama Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška, ravnopravno uključivanje i sudjelovanje gluhih osoba u životu šire društvene zajednice, senzibiliziranje lokalne zajednice o problemima gluhih i osoba oštećena sluha, veća uključenost lokalne zajednice u volonterski rad i rješavanje problema marginaliziranih skupina u društvu.

 

Naglašavamo kako smo već započeli s provedbom projektne aktivnosti ”Mladi- pokret!”, te smatramo da time što istu provodimo u virtualnom svijetu možemo doprijeti do većeg broja zainteresiranih sudionika. Također, obavještavamo mlade da ovu grupu mogu pronaći na slijedećem linku: https://www.facebook.com/groups/401730663259534/ .

Ostale projektne aktivnosti će se odvijati tijekom Europskog tjedna BPŽ o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena.

 

Na kraju pozivamo sve zainteresirane sugrađane koji se žele volonterski uključiti u provedbu ovog projekta da nas kontaktiraju, kako bismo zajedno mogli, u svijetlu ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju, obilježiti EU tjedan te upoznati mlade s mogućnostima koje im EU pruža!

 

Nikolina Jureković

Odnosi s javnošću

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška

Related Post

HRTVATSKI RATNI VETERANI

Autor - 22/02/2016 0
SLUNJ – U prvom tjednu nakon izborne skupštine udruge Hrvatski ratni veterani i prihvaćanja novog ustroja udruge, u Slunju su…

LIGA PROTIV RAKA

Autor - 05/05/2012 0
NOVA GRADIŠKA 5. svibanj 2012. – U vrijeme sve užurbanijeg i dinamičnijeg ritma života čovjek često ne misli na svoje…