UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH POZIVA NA RADIONICU: Kultura mira

935 0

NOVA GRADIŠKA, 12. prosinac 2015. – UGNG od početka studenog provodi projekt ‘Društvo dijaloga – manje nasilja!’ podržan od strane Ministarstva socijalne politike i mladih kroz natječaj ‘Prevencija nasilja nad djecom i mladima’.

 

Društvo dijaloga – manje nasilja! je projekt koji kroz formalne i neformalne metode učenja za cilj ima smanjiti pojavne oblike nasilja nad mladima koji pripadaju skupinama sa manje mogućnosti, povećati međusektorsku suradnju i ojačati partnere s područja dvije županije u borbi protiv nasilja nad djecom i mladima.

 

Nakon obavljenih priprema, ovih smo dana započeli s implementacijom radionica ‘Kultura mira’, kao prve projektne aktivnosti. Riječ je o radionicama na temu izgradnje samopoštovanja, mirovne edukacije, nenasilnog rješavanja sukoba i promicanja društveno korisnog rada. Kroz radionice identificirat ćemo oblike nasilja kojemu su mladi izloženi te dati konkretne odgovore kako se postaviti u rizičnim situacijama. Također, upoznat ćemo sudionike s terminom ‘mirovne edukacije’, te istražiti proces nastajanja sukoba, kao i načine nenasilnog rješavanja sukoba.

 

Ovim putem želimo pozvati sve zainteresirane mlade, od 15 do 30 godina, da nam se pridruže na prvoj radionici ‘Kultura mira’ koja će se održati 16.12.2015. s početkom u 14.00 h, u prostorijama Udruge gluhih i nagluhih (Slavonskih graničara 34).

 

Veselimo se vašem dolasku!

 

Nikolina Jureković

Odnosi s javnošću

UGNG

Related Post