UDRUGA „POZITIVA“

1262 0

NOVA GRADIŠKA, 11. veljače 2014. – Novogradiška Udruga za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja „Pozitiva“ u suradnji i uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih provodi niz aktivnosti sa

srednjoškolcima u sklopu projekta „Od igre do ovisnosti“. Cilj projekta je prevencija ovisnosti o računalnim igrama kao novog, suvremenog oblika ovisnosti koji je povezan sa zanemarivanjem osnovnih bioloških potreba, potrebom za boljim računalom, novom opremom, sve duljim vremenom provedenim za računalom da bi se postiglo isto zadovoljstvo, a nedostupnost računala i uskraćivanje igranja uzrokuje apstinencijsku krizu i cijeli niz zastrašujućih simptoma.

 

Projekt „Od igre do ovisnosti“ provodi multidisciplinarni tim – Ivana Tomić, prof. psihologije, Kristina Terzić, dr. med. specijalizantica psihijatrije, Darija Marić, dipl. socijalna radnica i Mirela Brlić-Trnka, prof. pedagogije.

 

U sklopu Projekta već je održana radio-emisija „Opasne igre“, realizirani su edukacijski seminari „Ovisnost o igri“, fokus-grupa „Pozitivni i negativni učinci igranja računalnih igara“ te radionica „Igraonica za socijalno učenje“.

 

U narednom razdoblju za srednjoškolce će biti organizirano savjetovanje „Kako se kontrolirano i umjereno igrati na računalu?“, socijalizacijska grupa u prirodi simbolična naziva „Povratak iz virtualnog svijeta“, a u pripremi je i letak „Ovisnost bez droga“.

Related Post