Udruga „Suncokret“ dobila novčane donacije Udruge katoličkih žena iz Herzohenauracha i sestara Klanjateljica Krvi Kristove

1457 0

Autor Franjo Samardžić

Marko Lončar uručio 500 eura koje je poslala Udruga katoličkih žena iz Herzohenauracha

NOVA GRADIŠKA, 18. srpnja 2018. – Novogradiščanin Marko Lončar, koji je radni vijek proveo u prijateljskom njemačkom gradu Herzogenaurachu posjetio je danas Udrugu za osobe s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ Nova Gradiška. Predsjednici Kati Vukšić uručio je novčanu donaciju od 500 eura koje je poslala Udruga katoličkih žena iz Herzohenauracha.

-Bio sam u Herzogenaurachu kada se održavala manifestacija slična našem Novogradiškom glazbenom ljetu. Udruga katoličkih žena me pitala za Udrugu „Suncokret“ , kako rade i kave imaju potrebe. Rekao sam da im je potpora uvijek potrebna. Organizirale su na toj manifestaciji akciju i kazale da će dio prikupljenog novca odvojiti i za Udrugu „Suncokret“. Odvojile su 500 eura koje ću danas uručiti predsjednici udruge Kati Vukšić. Ovo je simbolična potpora koja će sigurno udruzi dobro doći.

Koliko znam kombi koji Udruga „Suncokret“ ima nije u najboljem stanju pa sam u Herzogenaurachu i o tome razgovarao. Imam obećanje da će donirati kombi u dobrom stanju – kazao je MarkoLončar.

-Zahvalna sam prijateljima iz Herozogenauracha koji nas se često sjete i podupiru naš rad. Veoma je važno prijateljstvo koje s njima gajimo godinama i što nas uvažavaju. Ne prođe ni jedna godina da našu udruge ne pomognu sa barem tisuću eura i s tim novcem registriramo naš kombi. Radosni su zbog toga članovi naše udruge, udomitelji, djeca i njihovi roditelji.

Dodala bih da smo dobili i donaciju od časne sestre Cecilije koja je bila ravnateljica Domu „Moj bližnji“ u Okučanima, a sada je u Zagrebu. Časne sestre su prodavale slike umjetnika iz našeg kraja i prikupljali novac za četiri udruge. Nama su uplatile 5.000 kuna. Puno se zahvaljujem časnima sestrama Klanjateljicama Krvi Kristove – kazala je Kata Vukšić.

Related Post