UDRUGA „SUNCOKRET“: Osvojili prvo i drugo mjesto na 10. Sportskim susretima udruga osoba s intelektualnim teškoćama

994 0

Autor Franjo Samardžić, Fotografije Zlatko Vukšić

NOVA GRADIŠKA, 30. travnja 2019. – Članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama “Suncokret” Nova Gradiška bili su u subotu u Daruvaru sudionici jubilarnih 10. Sportskih susreta udruga osoba s intelektualnim teškoćama. Organizator i domaćin bila je Udruga „Korak dalje“ uz podršku Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim poteškoćama, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Na Susretima se okupilo oko 300 sudionika iz 25 Udruga iz cijele Hrvatske među kojima je bilo i šest članova Udruge Suncokret iz Nove Gradiške. Iako je cilj ovih susreta ponajprije druženje članova nije zanemariv ni sportski uspjeh. Bilo je zato kod Novogradiščana puno zadovoljstva jer su bacanju loptice u koš osvojili prvo, a u igri s kvačicama drugo mjesto. U ekipi su bili Josipa Krpan, Martina Aga, Zrinka Perković, Tomislav Perković, David Kaksa i Ivica Jurasović.
Zahvaljuju se domaćinima na dobroj organizaciji Sportskih susreta, domaćinstvu i ugodnom boravku u Daruvaru.
-Redovito idemo na Sportske susrete udruga osoba s intelektualnim teškoćama koje svake godine organizira druga udruga. Također smo sudionici i drugih sportskih natjecanja pa ćemo tako u svibnju još jednom biti sudionici Olimpijade malih sportova koje organizira udruga iz Vinkovaca – kaže predsjednica udruge Kata Vukšić i najavljuje brojne aktivnosti u narednim mjesecima. Izdvaja obilježavanje Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama, a očekuje da će i ove, kao što je to bilo i prošle godine, nekoliko članova ići na organizirano ljetovanje na more.

Related Post