UDRUGA VOLONTERA U AKCIJI EKO PRIJEVOZ BICIKLIMA

652 0

NOVA GRADIŠKA, 30. travanj 2012. – Novogradiščani, ali i svi oni koji u Novu Gradišku dođu javnim prijevozom obaviti neki posao, moći će se poslužiti biciklima koje je osigurala Udruga volontera Nova Gradiška.

Bicikle obijene u plavo-žutu boju Grada i obilježene logom udruge mogu uzeti na korištenje s nosača koji su postavljeni ispred Zagrebačke banke i kod Željezničkog kolodvora, a uskoro će biti postavljeni ispred OŠ „Ljudevit Gaj“, prema Cerniku u Frankopanskoj ulici i kod Opće bolnice u Štrosmajerovoj ulici. Nakon korištenja bicikli se mora ostaviti na jednom od navedenih mjesta.

 

-Ovo je jedna zaista lijepa akcija članova Udruge volontera. Sjetili su se da stare i odbačene bicikle obnove i oboje u boje Grada da se mi svi možemo njima koristiti i provesti gradom. Mislim da će naša svijest ići prema zdravijem eko životu i očuvanju životnog okoliša, što smo pokazali akcijom Zelena čistka, te otvaranjem klizališta koje je gradonačelnik otvorio prošle godine po prvi put u našem gradu, a koje je izazvalo oduševljenjem, naročito najmlađih – kazala je zamjenica gradonačelnika dr. Ljepša Rakas Vujčić.

 

Zadovoljna je danas na središnjem gradskom trgu, gdje je prigodno počeo Eko prijevoz biciklima, bila predsjednica udruge dr. Vesna Oršulić jer je uspješno organizirana još jedna u nizu akcija članova njene udruge.

 

-Nakon prošlogodišnje uspješne organizacije i otvaranja klizališta u Novoj Gradiški shvatili smo da ćemo imati podršku Grada u svim dobrim, zdravim i eko akcijama. Tako je došla i ideja za akciju Eko prijevoz biciklima. Imali smo veliku podršku Policijske uprave brodsko-posavske, načelnika Peteka i gospodina Božića, od kojih smo na dražbi bicikla koju je organizirala Policijska uprava dobili nekoliko bicikala. U susret nam je izašla Turistička zajednica Nove Gradiške koja je osigurala još deset bicikala. Imali smo i dobru suradnju s Industrijsko-obrtničkom školom i ravnateljem Mijom Matoševićem, s profesorima, majstorima i učenicima, koji su servisirali bicikle, obojili ih u plavo-žute boje Grada i napravili nosače za bicikle. Uključila su se i dva obrtnika. Gospodin Abramović je na bicikle stavio logo Udruge volontera. A gospodin Kulaš je na bicikle stavio metalni otisak „Otuđen od Nove Gradiške“, tako da se osiguramo od eventualne krađe bicikla. Danas smo svima stavili na raspolaganje bicikle i pokrenuli akciju koja će koristi zdravlju građana – kazala je dr. Vesna Oršulić i poručila -Vozite se, zdravo živite i budite veseli.

Related Post

ZAVRŠEN 20. SŠNIDOR 2014.

Autor - 02/10/2014 0
Nakon trodnevnih natjecanja završilo je dvadeseto državno športsko natjecanje invalida Domovinskog rata na kojem je domaćin bio Grad Makarska.