UDRUGA ZA KREATIVNI RAZVOJ „ CHERNIK CAMPUS“

1381 0

Udruga za kreativni razvoj „Chernik Campus“ mlada je neprofitna udruga registrirana na području Općine Cernik koja pod vodstvom Dinka Šimića primarno okuplja mlade, kreativne i obrazovane osobe kojima je cilj

doprinijeti kulturnoj i društvenoj revitalizaciji područja Općine Cernik

 

CERNIK, 29. srpnja 2014. – Mlada udruga za kreativni razvoj „Chernik Campus“ iz Cernika u lipnju je započela s provedbom inicijative „Campus Space Journey“. Inicijativa je odobrena za financiranje od strane Europske komisije u sklopu programa „Mladi na djelu“ kojeg u Hrvatskoj provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije. Inicijativa „Campus Space Journey“ usmjerena je ka poboljšanju uvjeta obrazovanja mladih osoba s područja Općine Cernik u koju je uz provoditelje iz udruge uključeno i 7 mladih osoba u dobi od 15-30 godina s područja općine.

 

Provedba inicijative održat će se na području općine Cernik, te dijelom na Mosoru iznad Splita u objektu “Zvjezdano selo Mosor”.

S ciljem jačanja svijesti o važnosti cjeloživotnog učenja, provoditelji i sudionici projekta održat će radne sastanke više puta mjesečno za vrijeme trajanja inicijative gdje će, uz različite aktivnosti, zajednički istraživati i analizirati podatke vezane za neformalno učenje u zemljama EU, a na kojima će se ujedno omogućiti mladima da se izjasne o lokalnim potrebama i interesima s njihovog aspekta, te ih potaknuti na proaktivan pristup u životu svoje zajednice.

Središnja aktivnost projekta svakako je posjet „Zvjezdanom selu Mosor“ gdje će se mladim sudionicima kroz različite aktivnosti i radionice omogućiti vrijedno iskustvo neformalnog obrazovanja iz područja astronomije koje im na širem području nije dostupno. Provedba edukativnih radionica na Mosoru trajat će tri dana gdje će mladi biti upoznati s astronomijom, uporabom teleskopa, zanimljivostima iz svemira, svemirskim istraživanjima, ali i zaštitom okoliša i održivim razvojem. Nakon posjeta „Zvjezdanom selu Mosor“ planirano je završno predstavljanje inicijative u zajednici, te obilježavanje tjedna cjeloživotnog učenja u sklopu kojega će sudionici na info štandu distribuirati brošure o provedenoj inicijativi, te na taj način dalje promovirati cjeloživotno učenje među mladima. Također će se svakome od sudionika izdati Youthpass certifikat za sudjelovanje na projektu u sklopu europskog programa „Mladi na djelu“ koji sadrži sve informacije o stečenim znanjima, vještinama i obrazovnim iskustvima tijekom trajanja inicijative, a koji se priznaje u svim zemljama EU i zemljama koje sudjeluju u programu „Mladi na djelu“.

Provedba inicijative „Campus Space Journey“ trajat će do konca studenog, a aktivnim i izravnim sudjelovanjem mladih u svim aktivnostima tokom trajanja inicijative unaprijedit će se njihova znanja i vještine, potaknut će se i promovirati cjeloživotno učenje mladih, te će se potaknuti njihova kreativnost i poduzetnost kako bi i oni postali pokretači pozitivnih promjena u svojoj zajednici.

Udruga za kreativni razvoj „Chernik Campus“ mlada je neprofitna udruga registrirana na području Općine Cernik koja pod vodstvom Dinka Šimića primarno okuplja mlade, kreativne i obrazovane osobe kojima je cilj doprinijeti kulturnoj i društvenoj revitalizaciji područja Općine Cernik.

Jedan od prvih projekata koje je Udruga za kreativni razvoj „Chernik Campus“ uspješno provela bilo je ljetno kino na otvorenom u Cerniku, no Udruga tu nije stala te je i dalje marljivo radila na osmišljavanju i izradi novih projekata, te njihovom apliciranju na različite natječaje. Nastojanja Udruge, trud i nesebičan rad njenih članova se isplatio te su Udruzi „Chernik Campus“ odobrena dva projekta za financiranje putem natječaja. Radi se o projektima „Campus Space Journey“ (odobren od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program „Mladi na djelu“) koji je nedavno započeo s provedbom, te „Igrom do sretnije zajednice“ – Uređenje igrališta za odbojku na pijesku u Cerniku (odobren od strane Zaklade „Slagalica“ i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva).

 

 

Related Post

SKUPŠTINA OTK „CLASSIC 99“

Autor - 26/03/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 26. ožujak 2012. – Redovnu godišnju Skupštini članovi OTK „Classic 99“ održali su u subotu u nazočnosti predstavnika…

KREATIVNA RADIONICA UDRUGE POZITIVA

Autor - 30/08/2012 0
NOVA GRADIŠKA 30. kolovoz 2012. – Nakon iskustvene radionice „Stresnost odlaska u mirovinu“, tribine „Usamljenost kao psihosocijalni problem“ i predavanja…