Ugovore dobili LAG zapadna Slavonija i Općina S.P. Selo

1498 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA – Ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marko Pavić u Vukovaru je uručio 8. siječnja novih 18 ugovora vrijednih 62,2 milijuna kuna financiranih iz Europskog socijalnog fonda, s kojim će se zaposliti još 383 žene na aktivnostima pružanja podrške i potpore za gotovo dvije tisuće starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području cijele Hrvatske.

Među odobrenim projektima su i projekti ŽElim Napredovati Aktivno – Lokalna akcijska grupa “Zapadna Slavonija” Nova Gradiška i Povećanje kvalitete života osoba u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici – Općine Staro Petrovo Selo.

Ugovore su na prigodnoj svečanosti uručeni Vitomiru Žakiću, predsjedniku LAG-a zapadna Slavonija i općinskom načelniku Nikoli Denisu.

Općina Staro Petrovo Selo uputila je javni poziv kojim pozivaju nezaposlene ženske osobe starije od 50 godina sa područja općine za sudjelovanje u projektu i potpisivanje ugovora o radu u trajanju od dvije godine.

JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA ZA SUDJELOVANJE U PROJEKTU „Povećanje kvalitete života osoba u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici“– PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA ZA PODRUČJE OPĆINE STARO PETROVO SELO

Općina Staro Petrovo Selo po potpisanom Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Povećanje kvalitete života osoba u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici“ – UP.02.1.1.05.0076. u sklopu programa „Zaželi!“ – program zapošljavanja žena, dana 10.01.2017. raspisuje

 

J A V N I    P O Z I V

ZA ISKAZ INTERESA ZA SUDJELOVANJE U PROJEKTU

„Povećanje kvalitete života osoba u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici“

– PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA ZA PODRUČJE OPĆINE STARO PETROVO SELO

  Pozivaju se ženske osobe na iskazivanje interesa za sudjelovanje u projektu „Povećanje kvalitete života osoba u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Projektom će se omogućiti edukacija i zapošljavanje žena koje će pružiti potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u njihovim kućanstvima.

Na ovaj poziv se mogu prijaviti ženske osobe koje ispunjavaju sljedeće uvjete:

– nezaposlene žene prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a,

– žene starije od 50 godina.

Vrijeme trajanja projekt je 30 mjeseci, a uključuje edukaciju za zanimanje njegovateljice i Ugovor o radu u trajanju od dvije godine.

Sve zainteresirane žene, molimo da se osobnim dolaskom jave u Općinu Staro Petrovo Selo do 15. siječnja 2018. godine., te dostave presliku osobne iskaznice, životopis i potvrdu da se vode u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Također pozivamo sve starije osobe, te osobe u nepovoljnom položaju (osobe s invaliditetom, osobe s mentalnom retardacijom, kronični bolesnici i dr.), a kojima je potrebna pomoć, potpora i podrška u kućanstvu da se jave u Općinu Staro Petrovo Selo do 15.siječnja 2018. godine.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u uredovno vrijeme Općine Staro Petrovo Selo, osobno ili na telefon broj: 035/387-033.

OPĆINSKI NAČELNIK:

                                                                           Nikola Denis, univ.bacc.oec

Related Post

IKEA raspisala novi natječaj

Autor - 10/03/2020 0
Povodom Međunarodnog dana žena, tvrtka IKEA Hrvatska u suradnji sa SOLIDARNOM – Zakladom za ljudska prava i solidarnost te Hrvatskim…