UHVAĆEN DVOJAC PROVALNIKA

675 0

SLAVONSKI BROD / STARO PETROVO SELO – Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske dovršenim kriminalističkim istraživanjem, riješili su pet imovinskih kaznenih djela, od kojih tri kaznena djela teške krađe i dvije krađe.

Za ova kaznena djela osumnjičene su tri muške osobe. Policija sumnjiči 18-godišnjaka i 32-godišnjaka da su u vremenu od 27. prosinca prošle godine do 2. veljače ove godine, na području općine Staro Petrovo Selo, provalili u tri obiteljske kuće, otuđivši iz jedne obiteljske kuće nakit, u drugoj kući su ispreturali stvari, no ništa nisu otuđili, te nije poznato da li je nešto otuđeno iz treće obiteljske kuće do povratka vlasnika iz inozemstva.

 

Za dva kaznena djela krađe, sumnjiči se treća muška osoba. Krađe je počinio dana 14. prosinca prošle godine, u unutrašnjosti ugostiteljskog objekta, u Slavonskom Brodu, kada su četiri osobe postale žrtvama kaznenog djela. Otuđeni su im mobiteli, torbe, novčanici, novac i drugi osobni predmeti. Policija je dva otuđena mobitela pronašla kod osumnjičenika i vratila vlasnicima. Vlasnici su kaznenim djelima teške krađe i krađe oštećeni za više tisuća kuna. Policijski službenici protiv dvojice osumnjičenika podnose kaznene prijave zbog sumnje u kaznena djela teške krađe, dok protiv trećeg osumnjičenika za krađe, dostavljaju izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu.

 

POLICIJA UHVATILA RAZBOJNIKE – Četvorka maskirana upala u trgovinu

 

SLAVONSKI BROD, 4. veljače 2015. – Tijekom jučerašnjeg dana, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, dovršili su kriminalističko istraživanje na okolnosti počinjenja kaznenog djela razbojništva koje se dogodilo dana 19. studenoga 2014. godine (veza: informacija od 20. studenoga 2014.), u unutrašnjosti trgovine u Slavonskom Brodu. Naime, policija sumnjiči četiri muške osobe (23-godišnjaka, 18-godišnjaka i dvije mlađe muške osobe) sa područja Policijske uprave požeško-slavonske, da su spomenutoga dana, oko 20 sati, ušli maskirani u trgovinu, te uz prijetnju zaposleniku oduzeli novac, više prodajnih artikala iz trgovine i zaposlenikov novčanik, nakon čega su ga zaključali u trgovini i pobjegli. Pritom nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta je nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici protiv osumnjičenika dostavljaju kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Related Post