UHVAĆENA SKUPINA NOVLJANA I OKUČANCA KOJI SU U PROMET STAVLJALI KRIVOTVORENE NOVČANICE

496 0

5. svibanj 2011. – Dobro organizirana skupina Novljana i Okučanaca koja je u opticaj stavljala krivotvorene novčanice od 200 kuna dolijala je, kako doznajemo od jednog savjesnog građanina koji je uočio kriminalce, na području Nove Gradiške.

Zajedničkim radom policijskih službenika Policijske uprave brodsko-posavske (Odjela kriminalističke policije, Policijske postaje Nova Gradiška i Policijske postaje Okučani), te Policijske uprave sisačko-moslavačke (Policijske postaje Novska), jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad sedam osoba, te je tom prilikom potvrđena osnovana sumnja u kazneno djelo krivotvorenja novca. Kriminalističkim istraživanjem su obuhvaćene četiri osobe sa područja Novske (19-godišnjakinja, 22-godišnjak, 29-godišnjak i 37-godišnjak) i tri osobe sa područja Okučana (33-godišnjakinja, 57-godišnjakinja i 42-godišnjak). Utvrđeno je da su oni u vremenu od 28. travnja do 02. svibnja u razne objekte (trgovine, ugostiteljske objekte, pekara i dr.) na području Nove Gradiške, Kovačevca i Novske stavili u opticaj veći broj novčanica u apoenima od 200 kuna za koje se sumnja da su krivotvorene.

Sveukupno su na području PU brodsko-posavske i PU sisačko-moslavačke stavili i pokušali staviti u opticaj 57 novčanica u apoenima od 200 kuna za koje se sumnja da su krivotvorene. Oduzete novčanice će biti proslijeđene na daljnje vještačenje u Hrvatsku narodnu banku u Zagreb.

Policijski službenici su jučer 42-godišnjaka uz kaznenu prijavu prepratili u prostorije Županijskog suda u Slavonskom Brodu radi saslušanja, dok protiv preostalih šest osoba u suradnji sa državnim odvjetništvom slijede kaznene prijave redovnim putem.

Related Post

NEPRILAGOĐENA BRZINA

Autor - 09/05/2016 0
NOVI VAROŠ – Dana 8. svibnja, oko 20.45 minuta, kod Novog Varoša, dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom.

PLJAČKA

Autor - 10/08/2012 0
Maskirani razbojnici danas su oko 12 sati upali u prostorije poslovnice Fine u Oriovcu kod Slavonskog Broda. Policija je priopćila…