UČILIŠTE RELKOVIĆ poziva Vas na NOVU PREMIJERNU PREDSTAVU ZAGREBAČKOG EPILOG TEATRA

1354 0

Aldo de Benedetti : “CRVENE RUŽE” (komedija)

 

Režija: Ivana Peroš

 

Igraju: mlada sve popularnija glumica iz TV sapunica Marijana Mikulić (pamtićemo je i po reklami sa mega-popuranim Onurom iz 1001 noći; nikad se ne zna, možda Onur dođe i u naš grad ), Željko Šestić, Alan Katić i Vesna Ravenšćak!

 

Dvorana Relković, srijeda, 15.prosinca 2010. u 19,00 sati

 

Brak je po jednoj od definicija zajednički život muškarca i žene usklađen s društvenim (i crkvenim) propisima. No što ako tom braku nedostaje jedan važan začin – romanitika? Tada (osim tragedije) može nastati i komična ljubavna zavrzlama. Iskričava, šarmantna i duhovita u kojoj naizgled bezazlen, pogrešan telefonski poziv pokreće lavinu i zamalo dovede do raspada braka. Kao i obično, u “bračni tokut” upletena je treća osoba koja ni kriva ni dužna (kao i obično) na kraju izvuče deblji kraj.

Predstava “CRVENE RUŽE” nasmijati će vas i podsjetiti: “LJUBAV JE ŽIVOTNA HRANA KOJA SE POVREMENO MORA PODGRIJATI!”

 

Duhovita i šarmantna komedija talijanskog pisca koja govori o braku, prijateljstvu, skrivenim strastima, tajnim ljubavima, ljubomori i sitnim intrigama u životu u dvoje. Mali nesporazum i obmana, zbog naizgled banalnog uzroka, postaje nezaustavljiva lavina zapleta, zabuna i komičnih situacija koje kulminiraju raskidom braka, ali naposljetku i sretnim završetkom. Zanimljiva zbog univerzalne i svevremenske tematike koja ne gubi na aktualnosti kroz vrijeme nego nam, dapače, potvrđuje jedinstvenu atmosferu bračnih odnosa, letargije koja se javlja u njima i neobičnih spona prijateljstva.

Postavljanjem naslova “CRVENE RUŽE” Epilog Teatar nastavio je ciklus stranih autora započet predstavama “Otvarač za konzerve” Victora Lanoux, “Velika zvjerka” Rogera Rueffa i “Zbrka” Erica Chappella. Tekst se uklapa u prvotnu nakanu kazališta da njeguje tip “glumačkog teatra” odabirom tekstova dramskog i komediografskog predznaka koji nastoje spojiti komunikativnost i umjetničku uvjerljivost, koji će razveseliti kazališnu publiku.

 

Sponzor: Cvjećarnica Mimoza.

 

Medijski pokrovitelj: novagra.hr

 

ULAZNICE NA BLAGAJNI DOMA KULTURE. REZERVACIJE NA TEL: 331-011.   

 

Related Post

Autor - 06/09/2018 0
O umjetnici: Ivana Filip, vizualna umjetnica, rođena je u Novoj Gradiški. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2002., a 2016.…