ULJEZE IZBACUJU IZ KUĆE: Građani i dalje dragovoljno predaju oružje

247 0

Policija poziva građane, koji nelegalno posjeduju oružje zaostalo iz Domovinskog rata, da podrže Akciju „Manje oružja – manje tragedija“, odluče se na dragovoljnu predaju te pozovu policiju na broj telefona 192.

Foto ilustarcija PUBP

SLAVONSKI BROD, 5. siječnja 2021. – Kako priopćava Policijska uprava brodsko-posavska jučer su četiri građana su donijela odluke o dragovoljnoj predaji ubojitih sredstava policiji, koji su pozvali policiju na broj telefona 192.

U prvom slučaju građanin sa područja Slavonskog Broda, prilikom čišćenja podrumskih prostorija, pronašao je dvije ručne bombe M75. U drugom slučaju, policajci su od građanina s područja Općine Bebrina, preuzeli devet ručnih bombi (jedna ručne izrade i osam bombi M75). Također, dvoje građana s područja općine Rešetari su se odlučili na dragovoljnu predaju oružja i eksplozivnih tvari, te su policiji predali: dvije puške cal. 7,9 mm i 41 komada streljiva, cal. 7,9 mm. Na mjesta preuzimanja ubojitih sredstava upućen je specijalizirani policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način preuzeo oružje.

Policija poziva građane, koji nelegalno posjeduju oružje zaostalo iz Domovinskog rata, da podrže Akciju „Manje oružja – manje tragedija“, odluče se na dragovoljnu predaju te pozovu policiju na broj telefona 192. U slučajevima dragovoljne predaje nema kažnjavanja. Također je važno da građani sami ne donose oružje zbog opasnosti prilikom transporta, već obavijeste policiju na spomenuti broj, koji će potom ubojita sredstva preuzeti na siguran način.

Related Post

POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA

Autor - 28/09/2016 0
SLAVONSKI BROD / STARA GRADIŠKA – Policijska uprava brodsko-posavska, dana 27. rujna, svečano je obilježila Dan policije, zaštitnika policije Svetog…