ŽUPANIJSKA ORGANIZACIJA HSS-a

1513 0

SLAVONSKI BROD, 15. svibnja 2014. – Povodom obljetnice osnivanja HSS-a, pod nazivom “110 GODINA HRVATSKE SELJAČKE STRANKE” Županijska organizacija HSS-a protekli tjedan obilježila radno.

 

Članovi HSS-a zaključili su Marijana Petir i 110 godišnja ideja o nacionalnom ponosu i identitetu Hrvata izbor su za EU parlament Brodsko posavskih HSS-ovaca

 

Općinska organizacija HSS-a Sibinj održala je 12. svibnja Izbornu godišnju skupštinu na kojoj je za predsjednika izabran Stjepan Kovačević.
Na Skupštini je predložen i prihvaćen program rada za predstojeće mandatno ra
zdoblje.
Kao prvi cilj Sibinjci su si postavili : MARIJANA PETIR zastupnica u EU parlamentu. 
MARIJANA PETIR je kandidatkinja koju bodre i podržavaju svi koji žive od svoga rada kao poljoprivrednici, obrtnici, intelektualci, svi koji žive u ruralnom , seoskom prostoru, koji brinu o okolišu, kojima je znanje i obrazovanje put ka uspjehu i svi koji istinski vole svoju domovinu.

U Bickom selu 14. svibnja održana je Osnivačka skupština Ogranka Bicko Selo, a za predsjednicu je izabrana Marija Kljus koja je u svom obraćanju kazala da sada kada smo dio europske zajednice moramo znati sačuvati 110 godišnji identitet.

Na skupu se razgovaralo i o kandidatkinji za EU parlament Marijani Petir. „Marijani želim dati svoj glas jer ona zna što znači krunica koju držim u ruci” kazala je gospođa Jelena jedna od najstarijih HSS-ovki u Bickom Selu.

U Velikoj Kopanici održan je inicijativni odbor te je za povjerenika izabran Mato Ergotić, koji ima zadaću pripremiti redovnu izbornu skupštinu.


Skup je pozdravila i načelnica Ružica Vukovac koja je istaknula da HSS u Velikoj Kopanici ima čvrste temelje, te da mora pokrenuti uspavano članstvo.


Radni sastanci održani su i u Općinskim organizacijama HSS-a Slavonski Šamac, Gundinci, Gornji Bogićevci


Skupovima su prisustvovali članovi Županijskog odbora predvođeni Davorom Vlaović, predsjednikom Županijske organizacije HSS i Klarom Šćuka, koordinatoricom Izbornog stožera HSS-a za Brodsko posavsku županiju.


Predsjednik ŽO HSS-a Davor Vlaović u svom obraćanju čestitao je novoizabranim vodstvima OO HSS-a Sibinj i Bicko Selo te novim članovima na odluci ulaska u HSS-ovu obitelj koju svi članovi zajedno moraju jačati. Vlaović kaže „dobro je što se ovako temeljito govori o radu naše stranke čiji su temelji dijelom utkani i u Hrvatsku državu te njezinu državnost. HSS je potreban hrvatskom narodu baš kao u Radićevo vrijeme a Marijana Petir je osoba koja govori jezikom svih nas i brani naše interese. Niti jedan od sadašnji EU zastupnika nije član Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj EU Parlamenta, koji je najvažniji i najbogatiji Odbor, a to je nedopustivo! Marijana će biti članica upravo tog Odbora, jer zna kako teško hrvatski seljak živi i želi mu pomoći „ ONA ĆE BITI VAŠ GLAS. Nadam se da će građani BPŽ prepoznati svoje interese te da će svoj glas dati Marijani Petir koja zastupa tradicionalne vrijednosti obitelji i tradicionalne vrijednosti življenja na selu, oni su za ruralni razvoj a protiv su centralizacije Hrvatske i neoliberalizma, za tradicionalne vrijednosti i socijalnu pravdu. Upravo Marijana Petir temelji svoj program na tim vrijednostima.” rekao je Vlaović, te pozvao sve da iziđu na izbore 25. svibnja i zaokruže Marijanu Petir pod rednim brojem 5 koalicijske liste br.6

Klara Šćuka kaže, Marijana Petir rođena u hrvatskoj , katoličkoj, seljačkoj obitelji kakovu 110 godina zagovara i čuva HSS i na taj način čuva identitet hrvatskog naroda. Naš zadatak je to činiti dalje svladavajući sve izazove koji se pred nas stavljaju. Trenutno najveći izazov je Europska unija, čija smo članica, u kojoj moramo sačuvati temeljne vrijednosti baš na način kako su to činili i čine HSS-ovci čija je Marijana članica i sljedbenica. Zato Vas pozivam da glasate na izborima za Marijanu, za osobu koja se iskazala i bila poštena prema svom narodu i ljudima, jer 25.5.2014. upravo Vi odlučujete kakve vrijednosti ćemo imati u našem društvu. (A.Stjepić)


 

Related Post

HSS

Autor - 20/11/2014 0
SLAVONSKI BROD, 20. studeni 2014. – U srijedu 19. studenog 2014. godine Gradska organizacija HSS-a Slavonski Brod održala je svoju…

ZADOVOLJSTVO U HSS- u

Autor - 29/06/2015 0
ZAGREB, 29. lipanj 2015. – U HSS-ovom programu je jasno naznačeno da ukoliko HSS bude u poziciji, jedan od glavnih…

HSS O STO VLADINIH DANA

Autor - 19/04/2012 0
u Središnjici HSS-a jučer je održana konferencija za novinare. Priopćenje, odnosno stavove HSS-a o radu Vlade RH prenosimo u cijelosti.