Uz obnovu dvorane ide i energetska obnova Doma kulture

1236 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 24. srpnja 2018. – Iako je tek jedan od radova koji se trenutno obavljaju u Novoj Gradiški, obnova interijera Doma kulture, posebno dvorane, privukla je pozornost Novogradiščana.

Gradonačelnik najavljuje dvoranu kakvu je, kako naglašava, Nova Gradiška kao grad već trebala imati, posebno građani i drugi sudionici kulturnih i drugih događanja koja se tijekom godine održavaju u Domu kulture. Dvorana će kako ističe biti ne samo ljepša već i ceremonijalnija, a očekuje se da će učenici i djelatnici Industrijsko-obrtničke škole imati čast prigodno ju otvoriti i u njoj obilježiti 130 osnutka, tada Šegrtske škole.

Radovi na uređenju dvorane stajati će oko 1,1 milijun kuna od kojih će Ministarstvo kulture namaknuti 500.000 kuna. Do sada su završeni radovi u holu Doma kulture.

Dodatna, a isto tako dobra vijest je da će se urediti fasada. Očekuje se pozitivan odgovor i rješenje Fonda za energetsku obnovu. Radovi na novom licu, ali i enertgetski učinkovitom Dom kulture stajati će oko 3 milijuna kuna.

Related Post

IZABERI SPORT, A NE NASILJE

Autor - 28/02/2019 0
Šestu godinu za redom u Hrvatskoj se zadnje srijede u veljači obilježava „Dan ružičastih majica“, s ciljem povećanja svijesti građana…