VAŽNO NAM JE ZDRAVLJE – novagra.hr DANAS POČINJE PREDSTAVLJATI RAD OPĆE BOLNICE NOVA GRADIŠKA

793 0

NOVA GRADIŠKA, 22. siječanj 2011. – Zdravlje je čovjeku najvažnije, pogotovo kada se razboli i kada mora pokucati na vrata liječnika. Razumljiv je stoga interes naših građana, posebno pacijenata, za funkcioniranje zdravstvene zaštite. U posljednje vrijeme bilo je dosta upita vezanih za status Opće bolnice Nova Gradiška i Pravilnik o kategorizaciji bolnica. To pitanje nije moglo izbjeći ni

političke konotacije o kojima ovom prilikom neće biti govora. Za status naše bolnice i stanje u njoj zainteresirala se i najmlađa novogradiška udruga, Udruge za zaštitu i promicanje prava pacijenata. Njen predsjednik Miroslav Šokić strahuju ( ima i drugih ) da će za dio zdravstvenih usluga i specijalističkih pregleda pacijenti morati u Županijsku bolnicu u Slavonski Brod. Na ta, ali i druga pitanja tražimo odgovore.

 

Budući da je Bolnica Nova Gradiška važan, ne samo zdravstveni, već i gospodarski čimbenik u našem gradu, (zapošljava 400 djelatnika), u dogovoru s dr. Zoranom Jukićem, ravnateljem Opće bolnice Nova Gradiška, novagra.hr će u narednom periodu donijeti više priloga koji će građanima približiti ukupan rad Bolnice, njenih odjela i službi i razgovarati s njihovim voditeljima i kratko ih predstaviti. Redovito ćemo objavljivati vijesti iz rada Bolnice, kao što je trenutno slučaj s zabranom posjeta bolesnicima zbog gripe, ili na primjer, donositi liste čekanja. Linkom već sada omogućavamo pristup na bolničku Internet stranicu.

 

Za početak donosimo razgovor s dr. sc. Zoranom Jukićem, ravnateljem Opće bolnice Nova Gradiška u kome su odgovori na brojna pitanja koja interesiraju građane, a posebno pacijente.

 

Pisati ćemo i o radu novogradiških udruga koje interesno, zbog raznih zdravstvenih problema, okupljaju naše sugrađane. Onim udrugama koje imaju Internet stranicu, kao što je Udruga za zaštitu i promicanje prava pacijenata linkom sa novagra. hr omogućiti ćemo pristup, da se ostali građani mogu upoznati s njihovim djelatnostima pa i stavovima koje imaju o funkcioniranju zdravstvene zaštite. Podržati ćemo sve inicijative i nastojanja, kao što je to i Miroslava Šokića, i Udruge za zaštitu i promicanje prava pacijenata, koji traži suradnju.

 

„Mi nismo neprijatelji već prijatelji koji zajedničkim snagama mogu naći mogućnosti da se kvaliteta zdravstvene usluge u našoj bolnici podigne, ili barem ostane na sadašnjoj razini, a ne smanji“ – navodi Miroslav Šokić.

Related Post