VATROGASNE SKUPŠTINE – 120 godina DVD-a Staro Petrovo Selo

1002 0

STARO PETROVO SELO, 5. ožujka 2011. – Među brojnim

skupštinama koje se održavaj ovih dana, održana je i skupština DVD-a Staro Petrovo Selo. Nakon himne Lijepoj našoj, tradicionalno je zaorila i vatrogasna himna. Uslijedila je i minuta šutnje za sve poginule i umrle vatrogasce. Među njima je i zamjenik predsjednika DVD-a St.Pet.Selo, nedavno preminuli Milan Juranović. Sve je pozdravio predsjednik DVD-a Milan Vuković, a posebno je pozdravio Milana Šultera, predsjednika Vatrogasne zajednice županije Brodsko Posavske, predsjednika Općinskog vijeća St.Pet.Selo Stanka Mikića, predsjednika vatrogasne zajednice općine Ivana Turkalja, zapovjednika Krešimira Tadića, zatim predstavnike DVD-a Vrbova, Godinjak, Blažević Dol, Tisovac,Štivica, Laze, Gunjavci i druge. Izvješće o radu podnio je predsjednik Vuković i naglasio prošlogodišnje aktivnosti: unutrašnje i vanjsko uređenje spremnice, dvorišta, pečenjare, istaknuvši potrebnu nabavku vatrogasnog kombija za koje će, nakon nabavke, trebati izgraditi spremnicu.

Ponosno je naglasio kako će DVD-a Staro Petrovo Selo 14. kolovoza ove godine obilježiti 120. godišnjicu djelovanja. Čuli smo i izvješće zapovjednika društva Zlatka Šamala, u koje su uvrštene sve intervencije- gašenje požara, ispumpavanje bunara, sudjelovanje u obrani od poplave, odlazak na obljetnice DVD-a itd. Tu su i vježbe, školovanje vatrogasaca, a pohvaljeno je prošlogodišnje animiranje i rad mladeži. Prihvaćeno je i izvješće nadzornog odbora i blagajnika, a onda i program rada za ovu godinu. Uz redovite aktivnosti, tu su sada i pripreme za obilježavanje 120. obljetnice društva. Ivan Turkalj, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Staro Petrovo Selo, podsjetio je kako je SPS temeljno društvo, a pohvalio je napore, zalaganja i brigu članova, koji sve čine da društvo dobro radi. Prigodnim riječima skup su pozdravili zapovjednik VZO Krešimir Tadić i predsjednik Općinskog vijeća Stanko Mikić.

Milan Šulter predsjednik VZ Brodsko Posavske županije, pohvalio je staropetrovoselske vatrogasce, poželio im što manje požara, a što više lijepih događaja, kao što je ovogodišnja vrijedna obljetnica. Rekao je kako su dobrovoljna vatrogasna društva uložila prošle godine preko 3000 sati dobrovoljnog rada u vrijeme obrane od poplava, a među tim društvima biloj je i staropetrovoselsko. Također je rekao, imajući u vidu financijsko stanje društava, kako nije isto financirati VZO u kojoj djeluje jedno društvo ili npr. VZO SPS, u kojoj je aktivno čak 8 društava. DVD-u Staro Petrovo Selo i mi čestitamo 120. rođendan i želimo puno uspjeha u daljnjem radu.

 

Related Post