Veleposlanica Kraljevine Maroko u posjeti Brodsko- posavskoj županiji

1249 0

Autor bpz.hr

Slavonski Brod, 20.prosinca 2018. –  U organizaciji Hrvatsko-marokanske međuparlamentarne skupine prijateljstva, u Brodsko- posavskoj županiji danas boravi veleposlanica Kraljevine Maroko Nj.E. Nour El Houda Marakchi. Posjetu Županiji Veleposlanica je započela kratkim radnim sastankom sa županom Danijelom Marušićem i predsjednikom Županijske skupštine i saborskim zastupnikom Perom Ćosićem. Uz voditelja Međuparlamentarne skupine Marka Šimića i članicu Ljubicu Maksimčuk, domaćini su ukratko predstavili potencijale i mogućnosti Brodsko- posavske županije, te izrazili zadovoljstvo ostvarenim kontaktima. Veleposlanica je, upoznajući domaćine s osobitostima Maroka, istaknula brojne sličnosti i mogućnosti suradnje na brojnim gospodarskim i obrazovnim poljima.

U konstruktivnom razgovoru izraženo je obostrano zadovoljstvo nepostojanjem otvorenih pitanja između Hrvatske i Maroka, te su utvrđene brojne, još uvijek neiskorištene, mogućnosti zajedničke suradnje u području gospodarstva, turizma i kulture. Preliminarno je dogovoren susret za iduću godinu, uz punu potporu uspostavljanju kontakata između gospodarstvenika i ostalih zainteresiranih čimbenika obiju država te pojačani angažman u poticanju snažnije suradnje na parlamentarnoj razini.

Nakon susreta za županom i predsjednikom Skupštine, Veleposlanica je u pratnji članova Skupine boravak nastavila posjetom Strojarskom fakultetu, Gospodarskoj komori i Srednjoj poljoprivrednoj školi, a u planu je i susret s članovima Islamske zajednice

Related Post