VELIK PROBLEM: Alkoholizirani i nesavjesni vozači – opasnost na cesti

1283 0

S 1,8 promila udario u prometni znak, S 2,4 promila izazvao prometnu nesreću u Medarima, uhvaćen bez vozačke dozvole i s 1,8 promila alkohola u organizmu
SLAVONSKI BROD, 21. lipnja 2019. – S 1,8 promila udario u prometni znak -Jučer, (20. lipnja) oko 7 sati, U Slavonskom Brodu, u kružnom toku (raskrižje ulica Matije Gupca i Nikole Zrinskog), dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da je 35-godišnji vozač osobnog automobila, prilikom izlaska iz kružnog toka u jednom trenutku prešao s prometne trake na prometni otok, uslijed čega je udario u prometni znak. Policija je 35-godišnjem vozaču alko-testom utvrdila koncentraciju alkohola u organizmu od 1,8 promila te protiv njega podnosi odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.
S 2,4 promila izazvao prometnu nesreću u Medarima – Jučer, (20.lipnja) oko 19 sati, u Medarima, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da je 25-godišnji vozač bez vozačke dozvole upravljao neregistriranim osobnim automobilom, krećući se iz smjera istoka u smjeru zapada, dok se ispred njega u istom smjeru kretao osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnjak. U jednom trenutku je 25-godišnjak zbog nedovoljnog držanja razmaka između vozila svojim automobilom udario u automobil 30-godišnjaka.
Policija je alko-testom 25-godišnjem vozaču utvrdila koncentraciju alkohola u organizmu od 2,4 promila. U ovoj prometnoj nesreći je 25-godišnji vozač lakše ozlijeđen, te nakon što mu je ukazana liječnička pomoć zadržan je u policiji do otriježnjenja, a policija protiv njega podnosi odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Policija uhvatila pijanog vozača koji je upravljao automobilom bez vozačke dozvole i s 1,8 promila alkohola u organizmu – Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, jučer (20.lipnja), oko 15.20 sati, u Gornjoj Vrbi, pojačano nadzirući promet, zaustavili su osobni automobil kojim je bez vozačke dozvole upravljao 43-godišnjak, a kojem su policajci alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,8 promila. Alkoholizirani vozač je doveden u policijsku postaju gdje je zadržan do otriježnjenja, a policija protiv 43-godišnjeg vozača podnosi odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.
Alkoholizirani i nesavjesni vozači – opasnost na cesti – Na području Policijske uprave brodsko-posavske, policijski službenici će tijekom vikenda, ali i tijekom sljedećeg tjedna, intenzivno provoditi preventivno-represivne akcije, koristeći svu raspoloživu opremu i uređaje za nadzor cestovnog prometa, čime žele utjecati na svijest nesavjesnih vozača i takvim akcijama spriječiti recidiviste tj. ponavljače najtežih prometnih prekršaja da ugrožavaju sigurnost drugih sudionika u prometu na prometnicama koje nadziru policajci Policijske uprave brodsko-posavske.

Related Post