Švercer cigareta protjeran iz Hrvatske

1169 0

 NOVA GRADIŠKA, 31. svibnja 2010. – Općinski sud u Novoj Gradiški danas je na 10 godina zatvora, uvjetno na dva mjeseca, i protjerivanjem na godinu dana iz RH osudio državljanina BiH (37). Oduzeta mu je auto prikolica i 3.500 kutija cigareta koje je 29. svibnja u 12.45 sati pokušao prošvercati na graničnom prijelazu Stara Gradiška. Pripadnicima mobilne ekipe carine sumnjivim se učinilo priključno vozilo na osobnom automobilu marke Toyota Land Cruiser BiH oznaka. Temeljem sudskog naloga izvršena je pretraga osobnog i priključnog vozila kojom su ispod platforme poda pronađene cigarete „Walter Wolf“, Ronhill Ligts i „LD Blue“. Policijski službenici su ga zadržali u pritvoru do suđenja.

 Dana 30. svibnja u 20.05 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod prilikom zajedničke granične kontrole policijskih i carinskih službenika, carinski službenici su u bočnim stranama osobnog automobila „Fiat Punto“, kojim je upravljao 36-godišnjak iz Slavonskog Broda, pronašli ukupno 500 kutija cigareta marke „LD Blue“. Pripadnici carine su protiv švercera pokrenuli prekršajni postupak i kaznenu prijavu.

 Ukupna vrijednost cigareta u ova dva slučaja bez stručne procjene iznosi oko 36 tisuća kuna. (F.S.)

Related Post

Poginuo Josip Čaić (28) iz Vrbja

Autor - 05/02/2018 0
VRBJE – Nakon završenog policijskog očevida Policijska uprava brodsko-posavska izdala je dodatno priopćenje u vezi prometne nesreće i smrtnog stradavanja…