VIKEND VOŽNJE POD UTJECAJEM ALKOHOLA: 7 vozača napuhalo 11,62 promila

618 0

U akcijama  provedenim u petak i subotu  u noćnim i ranim jutarnjim satima policija kaznila  28 vozača

Foto PUBP

SLAVONSKI BROD, 23. lipnja  2020. – Policijski službenici policijske uprave brodsko-posavske su tijekom proteklog vikenda prilikom obavljanja pojačanih aktivnosti na suzbijanju najtežih kategorija prekršaja, smjestili u službene prostorije do otriježnjenja veći broj osoba. Također, u petak i subotu (19. i 20. lipnja) u noćnim i ranim jutarnjim satima provedene su dvije pojačane akcije na području uprave, prvenstveno usmjerene na sprječavanje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Akcije su rezultirale kažnjavanjem ukupno 28 prekršitelja po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

U petak (19. lipnja), policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, prilikom nadzora prometa na cestama, na području Nove Kapele, zatekli su 35-godišnjeg vozača osobnog automobila, za kojega su alkotestom utvrdili koncentraciju alkohola od 1,95 promila.

Istog dana (19. lipnja), oko 19,30 sati, na području Nove Kapele, u svojstvu vozača osobnog automobila policijski službenici su zatekli 30-godišnjaka pod vidnim utjecajem alkohola. Policajci su alkotestom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu počinitelja od 2,14 promila.

Nadalje, u nedjelju (21. lipnja), u ranim jutarnjim satima u Novoj Gradiški, prilikom nadzora prometa, policijski službenici su zaustavili osobni automobil novogradiških registarskih oznaka, kojim je upravljao 21-godišnji vozač. Izvršenim provjerama u policijskom sustavu, utvrđeno je da 21-godišnjak upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Policijski službenici su alkotestirali vozača te mu alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,04 promila.

Na postajnom području Policijske postaje Nova Gradiška, u nedjelju oko 19,30 sati u općini Vrbje, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili teretno vozilo novogradiških registarskih oznaka kojim je, pod utjecajem alkohola od 1,78 promila, upravljao 22-godišnji hrvatski državljanin.

Također u nedjelju, oko 20 sati, u Trnjanima, policijski službenici kontrolirali su osobni automobil kojim je upravljao 32-godišnjak, a kojem su alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,60 promila.

Na istočnom području Policijske uprave, policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, u Čajkovcima, zatekli su 23-godišnjaka kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija od 1,38 g/kg alkohola u krvi.

U ponedjeljak (22. lipnja) oko 23 sata, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su u Grabarju u prometu na cesti kontrolirali 47-godišnjeg vozača traktora. Izvršenim provjerama u policijskom sustavu, utvrđeno je da 47-godišnjak upravlja traktorom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, dok su mu alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,73 promila.

 

Svi alkoholizirani vozači su dovedeni u policijske postaje, gdje su smješteni u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Protiv počinitelja prekršaja, policijski službenici podnose optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Related Post