VINKO GRGIĆ ĆE U PONEDJELJAK PREUZETI UPRAVLJANJE GRADOM

1079 0

-Otvoreno ćemo razgovarat ali s nikim nećemo potpisati sporazum. Nećemo pristati na trgovine i ucjene, a podržavat ćemo sve odluke koje su u interesu Grada i građana – kaže Željko Bigović

 

NOVA GRADIŠKA, 6. travanj 2016. – U ponedjeljak će Vinko Grgić (SDP) preuzeti upravljanje Gradom. Uslijedit će potom konstituiranje Gradskog vijeća koje s razlogom pobuđuje interes budući da SDP sa 7 vijećnika nema potrebnu većinu. Hoće li Vinko Grgić pronaći 2 vijećnika za stabilnu većinu ili će se ponoviti u Novoj Gradiški već viđena situacija iz prošlog saziva Vijeća, da oporba opstruira donošenje odluka koje predlaže gradonačelnik.

Kakve sve posljedice takva situacija može imati u funkcioniranje grada, čije su aktivnosti gotovo pola godine u blokadi zbog prijevremenih izbora, treba pričekati i vidjeti, kako će se oporba ponašati u vijećnici, ako SDP ne pronađe dvije sigurne ruke u Vijeću.

Pitanje koje se prvo postavlja je kome će se prikloniti vijećnici Liste grupe birača Željka Bigovića. Pretpostavlja se, naime, da bi oni mogli preuzeti ulogu kakovu su imali vijećniki HDSSB-a u prošlom sazivu.

Bigović danas kaže da on sigurno neće s SDP-om, a da s Domoljubnom koalicijom nije bilo razgovora.

-Otvoreno ćemo razgovarat ali s nikim nećemo potpisati sporazum. Nećemo pristati na trgovine i ucjene, a podržavat ćemo sve odluke koje su u interesu Grada i građana – kaže Željko Bigović.

Zanimljivo je analizirati tko su sve članovi gradskog vijeća i koje sve političke opcije i stranke zastupaju.

 

Sa Lista SDP i Hrvatskih laburista izabrano je 7 vijećnika od kojih 5 ima SDP: VINKO GRGIĆ, dipl. ing. arh., LJEPŠA RAKAS-VUJČIĆ, dr. med., MARIJAN RADIĆ, MILAN MATEŠA, dipl. ing. stro. I FRANJO KIKIĆ, dipl. spec. adm.. BORISLAV VIDOŠIĆ je na listi kao nezavisni vijećnik. HRVATSKI LABURISTI po prvi put imaju gradskog vijećnika, a to je VLATKO GREINER.

Sa Liste Domoljubne koalicije koju čine HDZ. HSS i HSP AS izabrano je 5 vijećnika. HDZ ima 3 vijećnika: DRAŽEN ORŠULIĆ, dr. med., DAVORIN SLIŠURIĆ, dipl. iur. i ĐURĐA MARJANOVIĆ. Dr. sc. ZORAN JUKIĆ, dr. med. prim. je HSS, a DARIO MARENIĆ HSP AS.

Sa kandidacijske liste grupe birača izabrana su 4 vijećnika: ŽELJKO BIGOVIĆ, ing. i ZORICA LALIĆ, te dvije članice HSLS-a MARIJA KARLOVČAN-SUBIĆ, prof. i ERNESTINA STRAGA-ŠAŠIĆ, spec. admin. publ. čime ta stranka nakon duže stanke participira u predstavničkoj vlasti.

DUBRAVKO GUBIĆ jedini je s Liste HDSSB-a izabran u Gradsko v ijeće.

Na konstituirajućoj sjednici doći će sigurno do nekih zamjena članova Vijeća. Naprimjer, Vinka Grgića, koji je izabran za gradonačelnika, zamijenit će netko s liste SDP-a.

Related Post