VINKO GRGIĆ: Što je s najavljenim proširenjem provedbe Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova

1823 0

NOVA GRADIŠKA, 4. rujna 2019. – Na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, koja je jučer održana u Orahovici, gradonačelnika Vinka Grgića zanimalo je što je s najavljenim proširenjem provedbe Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova koji obuhvaća osam malih gradova među kojima je i Nova Gradiška. Mali gradovi trebaju biti generatori razvoja, posebno na područjima zahvaćenima izuzetno nepovoljnim demografskim i ekonomskim trendovima i zato im treba osigurati potrebnu infrastrukture za cjelokupni razvoj.

-Osam gradova je krenulo u program socijalne , fizičke i gospodarske regeneracije . Riječ je o projektu kojemu smo zaista posvetili jako puno vremena, jako puno suradnje i kontakata s Ministarstvom regionalnog razvoja. Osobno bih se zahvalio ministrici Žalac koja mi je dala maksimalnu podršku u tome. Ovo je dobar primjer gdje je ta dinamika savršeno funkcionirala, a sada malo šteka i malo je problematična. S obzirom da smo potpisali sporazum o mogućem proširenju i da je utvrđena dinamika govorila o tome da ćemo do kraja godine ili u zadnjem kvartalu u konačnici potpisati ugovore zanima me što ministar misli o tome, u kojoj smo situaciji i što maže ovih osam gradova očekivati – upitao je Vinko Grgić.

-Radit ćemo na tome da se to što prije realizira, a za novo financijsko razdoblje određena su područja za koja će se izradit projekti i planovi kojima ćemo obuhvatit preko 30 jedinica lokalne samouprave. Prema tome apsolutno možete računati na dobru i kvalitetnu suradnju do završetku ovog financijskog razdoblja kao i na pripremu i kvalitetnu izradu novih projekata kako bi se 2021. godine mogli kvalitetno krenuti u slijedeće financijsko razdoblje -odgovorio je Marko PAVIĆ , ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Related Post