VINKOVO U STARCIMA

1355 0

STARO PETROVO SELO, 18. siječanj 2012. – U nedjelju, 22. siječnja, tradicionalno će se u Starcima okupiti petrovoselski vinogradara i vinari. Oživjet će vinska cesta.

Doći će u Starce njihovi prijatelji, ali drugi žitelji pterovoselskog kraja koji će se okupiti u kapelici na svetoj misi koju će s početkom u 11 sati služiti velečasni Antun Prpić.

 

Sveti Vinko slavi se u Starcima i kao seoski zaštitnik i blagdan. Nažalost, u Starcima gotovo da i nema ljudi. Selo je poprimilo novo ozračje vinogradara i voćara. Doći će bivši mještani da obiđu svoja imanja, da se druže i uz vina i rakije „pripreme“ za novu vinogradarsku i voćarsku godinu.

 

U nedjelju će se simbolično orezati prvi trsovi i posvetiti vinogradi. Jesti će se kuhane kobasice i piti vino petrovoselskih vinogradara. Dobro će prijati uz tambure Satira iz Davora.

Related Post

Skladatelj, Nikola Garašić

Autor - 06/12/2011 0
U predvorju staropetrovoselske osnovne škole, u ponedjeljak, 5. prosinca, otvoren je glazbeni kutak zavičajnog skladatelja, Nikole Garašića. Nikola Garašić rođen…

OPĆINA STARO PETROVO SELO

Autor - 21/09/2012 0
STARO PETROVO SELO, 21. rujan 2012. – Za otprilike mjesec dana trebali bi završiti radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ceste…