Više od 300 malih vatrogasaca okupilo se na Memorijalnom kupu „Goran Trupina“  

1100 0

Autori  Franjo Samardžić i Marko Dereženin 

Foto Jakša  Samardžić

 

NOVA GRADIŠKA, 19. lipnja 2021. – U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nova Gradiška  danas je  održan tradicionalni XII. Memorijalni kup „Goran Trupina“.Bilo je to  još jedno druženje  vatrogasne mladeži i djece u  spomen na nesretno stradalog mladog novogradiškog vatrogasca.  Natjecanje je u nazočnosti članova obitelji otvorila Ivana Trupina, predsjednica DVD Nova Gradiška i sestra Gorana Trupine. Nazočan je bio i  Stjepan Župetić, zapovjednik  Vatrogasne zajednice  Brodsko-posavske županije. 

-Okupili smo se u dvorištu DVD-a Nova Gradiška gdje se odražava XII memorijalni kup „Goran Trupina“. Prošle godine održan je prvi virtualni kup s obzirom  da se pojavila pandemija koronavirusa. Mjere su popustile pa smo  ga odlučili održati uživo na tradicionalan način. Imali smo opciju održati ga  sa malim brojem ekipa  jer djeca nisu vježbala gotovo godinu dana.  Desilo se, međutim,  da su djeca  jedva dočekala da se mogu okupljati pa su se prijavljivala tako da imamo preko  330 djece koja su došla na  natjecanje i druženje, steći novo iskustvo i nove prijatelje. Zbog toga smo jako sretni – kazala  je Ivana Trupina i  dodala da  upravo interes  najmlađih pokazuje da vatrogastvo ima budućnost što potvrđuju  i četiri ekipe  DVD.a Nova Gradiška na današnjem natjecanju. 

Pod vatrogasnim geslom „Vatri gasi, brata spasi“ okupili su se vatrogasci, vatrogaskinje, vatrogasna mladež i djeca iz 19 dobrovoljnih vatrogasnih društva da pokažu znanja i  vatrogasne  vještine  i da se  nakon  popuštanja epidemioloških mjera   opet duže.

Na vatrogasnom natjecanju,  koje je održano prema Pravilniku HVZ-a bez štafetne utrke,  u kategorijama  PODMLADAK (od 6 do 12 godina, muška i ženska)  i MLADEŽ (od 12 do 16 godina, muška i ženska) okupile su se 33 ekipe. 

Pregled rezultata za sve 4 kategorije na današnjem 12. memorijalnom kupu “Goran Trupina” održanom u organizaciji DVD-a Nova Gradiška.

Zahvalnice, medalje i pehare u kategoriji djeca ženska uručio je zapovjednik DVD-a NG g. Vladimir Lukačević.

Zahvalnice, medalje i pehare u kategoriji djeca muška uručio je zamjenik predsjednice DVD-a NG g. Antun Tot.

Zahvalnice, medalje i pehare u kategoriji mladež ženska uručio je zapovjednik Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije (VZBPŽ) g. Stjepan Županić.

Zahvalnice, medalje i pehare u kategoriji mladež muška uručio je predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži BP županije i predsjednik Zbora sudaca VZBPŽ g. Željko Stević.

Prijelazni pehar je uručila predsjednica DVD-a NG gđa. Ivana Trupina, a uručen je pobjedničkoj ekipi u kategoriji mladež muška iz DVD-a Komletinci. Predsjednica je uručila i zahvalnice i diplome kontroloru natjecanja, kao i svim sucima na današnjem vatrogasnom natjecanju.

Related Post