VOLONTERI I HUMANISTI – Pomažući drugima oplemenjuju sebe

1434 0

NOVA GRADIŠKA, 9. veljače 2010. – Ako nešto radiš posebnim srcem to se prepozna. Mi jesmo drugačija udruga i drago mi je da su to svi prepoznali – kazala je predsjednica dr. Vesna Oršulić na kraju 2. skupštinu Udruge volontera, održanoj pod predsjedanjem Jadranka Paulusa. Izričući samo pohvale za aktivnosti koje je udruga provela njene je riječi potvrdila dr. Ljepša Rakas-Vujčić, zamjenica novogradiškog gradonačelnika, ističući da je Grad podržao program udruge i njene aktivnosti uvrstio u gradski proračun. Podržavajući hvale vrijedne aktivnosti udruge, daljnju su suradnju ponudili prof. Josip Ostić u ime ogranka Matice hrvatske, dr. Dražen Oršulić u ime Lige za borbu protiv raka «Zorislav Slović», Ljuljana Siročić u ime TZ Nova Gradiška i Momir Divjak u ime Zajednice udruga Nova Gradiška.  

Udruga volontera osnovana je u travnju 2008. godine kao neprofitna, nevladina i nepolitička organizacija. Dobrotvorna je udruga koja obavlja humanitarnu djelatnost s ciljem pružanja besplatne pomoći onima kojima je ona nužna, osiguranja i poboljšanja kvalitete života djece, mladih, starijih i nemoćnih osoba, kao i pomoć ustanovama koje se bave odgojem i obrazovanjem djece i socijalnom djelatnošću, kao što su domovi za smještaj umirovljenika, bolesnih i nemoćnih osoba.  

 Iz aktivnosti udruge, koje su provela njena 23 člana, izdvojimo aktivnosti kao što su bile pečenje kolača i palačinki i njihova prodaja, izrada i prodaja ukrasnih ružica i uskrsnih pisanica, sudjelovanje u humanitarnim koncertu za malog Karla, a plesalo se za Heidi i organizirao Plesa volontera. Cilj je bio prikupiti novac i pomoći oboljeloj djeci liječenju, obitelji s brojnim članovima, posebno mladim obiteljima s djecom. Dodajmo da je udruga organizirala stručne radionice i tribine.

  U Novoj Gradiški je puno ljudi koji trebaju pomoć u rješavanju zdravstvenih i drugih problema i jedna preživljavaju. Priključite se obitelji Udruge volontera Nova Gradiška i pomozite u okviru svojih mogućosti.  

Related Post