Vozač s 1,97 promila prouzrokovao prometnu nesreću na raskrižju kod podvožnjaka 

4738 0

Najčešći razlog prometnih nesreća koje se događaju na ovom raskrižju je prekoračenje brzine jer vozači zanemaruju prometni znak na kome stoji ograničenje od 3o km na sat

Foto Jakša Samardžić, Ilustracija

NOVA GRADIŠKA, 10.  kolovoza 2021. – Na raskrižju Ulice Dmitra Zvonimira, Maksimilijana Benkovića i Željezničke ulice, dogodila se prometna nesreća koju je prouzrokovao alkoholizirani 27-godišnjak.- priopćila je Policija brodsko-posavska.

Policijski službenici su na mjestu događaja obavili očevid, kojom prilikom je utvrđeno da je 27-godišnjak upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola, te tijekom vožnje kod sebe nije imao vozačku dozvolu. 

Alkoholizirani vozač je zbog neprilagođene brzine u raskrižju, prednjim dijelom osobnog automobila (njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka) udario u stražnji dio osobnog automobila (NG registracijskih oznaka), kojim je upravljao 64-godišnjak. 

U ovoj prometnoj nije bilo ozlijeđenih osoba. 

Policijski službenici su alkotestom u organizmu 27-godišnjaka očitali koncentraciju alkohola od 1,97 promila, isključili ga iz prometa i zadržali u policiji na otriježnjenju, te protiv istoga podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški- navodi se u policijskom priopćenju. 

Related Post