VOZAČI, OPREZNO U PROMETU: POLICIJA VAS POJAČANO MOTRI

1508 0

SLAVONSKI BROD – Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, od 29. siječnja do 4. veljače, proveli su preventivno represivne aktivnosti u prometu, te su pritom evidentirali 459 prometnih prekršaja. Od toga je evidentirano 197 prekršaja nepropisnih brzina, 73 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa (69 prednje sjedalo, 4 stražnje sjedalo). Utvrđeno je 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te 21 prekršaj nepropisnog korištenja mobitelom tijekom vožnje, te su također utvrđeni i drugi prekršaji (pretjecanje i obilaženje (6), bez položenog ispita (5) i sl.).

U provedenoj preventivno represivnoj akciji za vikend, od 2. do 4. veljače, evidentiran je 139 prekršajA, od kojih 52 prekršaja nepropisnih brzina, 21 prekršaj ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 9 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, te su sudionici u prometu sankcionirani i za druge prometne prekršaje. U ovim aktivnostima najveća koncentracija alkohola očitana u organizmu vozača iznosila je 1.76 promila. Najveća nepropisna brzina utvrđena izvan naselja (na autocesti A3) iznosila je 198 km/h, a u naselju (Stari Slatinik) 92 km/h.

Policijski službenici će pojačano nadzirati promet tijekom veljače uglavnom u dane vikenda, te noću, s naglaskom na teže prometne prekršaje (tzv. “četiri ubojice“ u prometu), brzine, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa, te nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, no i druge prometne prekršaje. Pritom će policijski službenici u ove aktivnosti uključiti maksimalan broj policijskih službenika, kao i raspoloživu tehniku (alkoteste, uređaje za nadzor brzine, testere za droge i dr.).

Obzirom na trenutne vremenske uvjete, snijeg i nanose leda na cestama (kolnik klizav, posebice na nadvožnjacima, mostovima i sl.), policija poziva sudionike u prometu na oprez, te podsjeća na obvezu korištenja zimske opreme.

Related Post

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Autor - 18/02/2014 0
Pozdravljam jedinstvo koje je bilo u županijskoj Skupštini bez obzira što je bilo komentara tko je bio prvi i kad…